У Києві затримали шахраїв, які торгували віртуальними авто


Оперативники Дніпровського рай управління міліції затримали 2-х осіб, які організували цілий бізнес щодо продажу віртуальних автомобілів в мережі інтернет.  

54-річна киянка та 38-річний уродженець Донецької області познайомились через інтернет і відразу ж створили злочинну схему заробітку, повідомляє прес-служба міліції.

 Жінка виставляла в мережі інтернет оголошення щодо продажу недешевих автівок з відмінними технічними характеристиками, з фото та низкою ціною, що найбільше спокушало покупців.  

Завдання чоловіка було під час телефонної розмови домогтися того, щоб покупець за омріяне авто перерахував завдаток на банківську картку. Розміри завдатку складали від 1,5 до 7 тисяч гривень.

Як тільки шахраї отримували бажане, їх телефон опинявся поза зоною досяжності.

У такий спосіб зловмисники за тиждень "продавали" від 3 до 6 автомобілів, і заробляли непогані гроші.

Відносно затриманих порушено кримінальну справу за статтею 190 ч.3 "шахрайство", санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

За словами шахраїв. Вони ошукали близько сотні громадян. На даний час встановлено лише особи декількох потерпілих. Тому міліція звертається до громадян: якщо хтось став жертвою шахраїв за подібних обставин, телефонуйте на "102" або звертайтеся до Дніпровського районного відділу міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ