Чиновники кажуть, що реконструкція врятує Гостинний двір


Реконструкція Гостинного двору – це чи не єдина можливість зберегти споруду від руйнації.

Про це на прес-конференції 15 червня заявив головний архітектор проекту реконструкції будівлі Андрій Миргородський, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, Гостинний двір накриють скляним дахом, аби зберегти приміщення від впливу вологи, здійснять його зовнішнє освітлення. Усередині будівлі планується розмістити зону відпочинку із закладами громадського харчування, магазинами. А у фойє Гостинного двору відбуватимуться виставки та інші культурні заходи для киян та гостей міста.

Миргородський додав, що, за висновками експертів його приміщення давно потребує відновлення. Зокрема, будинок нищиться через постійні вібрації від курсування поїздів метрополітену, над яким збудовано Гостинний двір. Також необхідно здійснити реконструкцію системи опалення, укріпити фундамент.

Заступник голови КМДА Михайло Кучук підкреслив, що приміщення Гостинного двору знаходиться у власності Фонду Держмайна та перебуває в оренді ПАТ "Укрреставрація".

26 квітня Київрада надала дозвіл на розробку проекту землеустрою зазначеним акціонерним товариством на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі, тож тепер орендар сплачуватиме за користування земельною ділянкою, на якій знаходиться Гостинний двір, чого раніше не здійснювалося.

Як відомо, проти реконструкції виступають кияни, які нині на території двору облаштували свою "республіку" і проводять низку культурних заходів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ