Троєщинцям обіцяють швидкісний трамвай уже до Дня Незалежності



Фото holy-mozart.livejournal.com

Міська влада планує до Дня Незалежності запустити лінію швидкісного трамваю на Троєщині, яка буде з'єднувати житловий масив з лінією міської електрички.

Про це повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

Схема попереднього маршруту буде включати такі зупинки: Троєщина (міська електричка) -  Райдужна (пересадочна) – Ватутіна – Каштанова –Драйзера –  Сабурова –  Цвєтаєвої – Милославська.

Таким чином жителі масиву зможуть дістатися на правий берег через кільце міської електрички.

"Відкрити швидкісний трамвай, продовжений до лінії міської електрички, ми хочемо або до Дня будівельника (друга неділя серпня), або до Дня Незалежності", - заявив заступник голови Київської адміністрації Михайло Кучук.

Автор проекту, гендиректор підприємства "Елтранс" Віктор Резніков пояснив: "Звичайний трамвай розрахований на 12-18 тисяч осіб на добу, швидкісний – на 18-40 тисяч. Лінія на Троєщині буде готова перевезти 25 тисяч пасажирів, але спочатку очікується до 10 тисяч на день".

Експерти підрахували, що від кінцевої станції "Милославської" до пересадки на міську електричку можна буде дістатися за 14 хвилин. І звідти ще 10 хвилин до Петрівки. Таким чином, шлях з околиці Троєщини до станції метро на правому березі займе 24 хвилини.

Попередня вартість проекту становить 120 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ