Із Львівської площі вкрали паркан



З місця, де відбудовують церктву, вкрали чатсину паркану. Фото stkachuk2.livejournal.com

У ніч на 14 червня на Львівській площі невідомі зламали і вкрали половину паркану, що обгороджує територію, де відбудовують пам’ятку Київської Русі – Стрітенську церкву.

Про це заявив депутат  Київради від БЮТ Олександр Бригинець з посиланням на парафіян Стрітенської церкви.

За словами Отця Сергія – настоятеля каплички, яка знаходиться на згаданій території, ЖЕК, до якого відноситься територія відбудови, заявляє, що не має до цього ніякого стосунку.

На місце події викликали наряд міліції.

"Я звернувся до голови КМДА Олександра Попова з вимогою зупинити злочинні дії щодо захоплення території Стрітенської церкви, а також до міліції з вимогою провести розслідування та покарати винних у зломі паркану та зазіханні на територію храму", - розповів Бригинець.

Депутат нагадав, що 26 квітня на Львівській площі вже відбувалась спроба захоплення території, де відбудовується Стрітенська церква: невідомі зламали паркан, спробували засипати виритий для будівництва котлован. Парафіяни протестували проти цього, на одного з протестуючих технічний транспорт здійснив наїзд.  

Як відомо, церква Стрітення Господнього – єдиний храм, закладений в часи Київської Русі, який ще може бути відбудований в Києві, і на відновлення якого рішенням Київради передбачено кошти.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ