У столичних ДТП за п’ять місяців загинуло 56 людей


За 5 місяців нинішнього року на території Києва зареєстровано 718 дорожньо-транспортних пригод з травмованими людьми, в яких 56 осіб загинуло та 845 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Про це повідомляє прес-служба ДАІ Києва.

Водночас, як наголосили у Державтоінспекції, ці цифри на 4,3% нижчі, порівняно з таким же періодом минулого року, коли загинуло 57 людей та травмувалися 888.

Разом з тим у столиці з початку року було скоєно 87 автопригод за участю дітей, в яких 90 неповнолітніх було травмовано. Загиблих не має.

"Більшість дорожньо-транспортних пригод сталося через порушення водіями Правил дорожнього руху. Так, з вини дітей за п’ять місяців нинішнього року сталося 9 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких травми отримали дев’ятеро дітей. Усі інші випадки на совісті водіїв", - йдеться в повідомленні.

У ДАІ наголосили: аналіз аварійності у столиці свідчить про те, що основними причинами ДТП є грубе ігнорування вимог Правил дорожнього руху всіма категоріями його учасників, як водіями, так і пішоходами. Але, значна кількість ДТП трапилася саме з вини водіїв (485 дорожньо-транспортних пригод, в яких 24 особи загинуло та 614 отримали травми).

"Найбільш розповсюдженими видами автопригод у Києві залишаються наїзди на пішоходів та зіткнення транспортних засобів. Зареєстровано 363 наїзди на пішоходів, в яких 33 особи загинуло та 351 отримала травми. Слід зазначити, що через порушення Правил дорожнього руху пішоходами сталось 115 ДТП, в яких 13 осіб загинуло та 105 отримали травми. Також зареєстровано 242 зіткнення транспортних засобів, яких загинуло 9 осіб та 363 отримали травми", - розповіли в ДАІ.

Основними причинами ДТП з вини водіїв залишаються порушення правил маневрування, правил проїзду пішохідних переходів, правил проїзду перехресть, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості руху та керування у нетверезому стані.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ