У Києві викрили дві групи наркоторговців



Фото dp.ric.ua

Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського райуправління міліції майже одночасно затримали дві організовані групи, що займалися міжнародними поставками наркотиків на територію України та столиці.

До кожної групи входили не тільки громадяни України, а й іноземці – громадяни Естонії та Панами, повідомили у прес-службі МВС.

"43-річний громадянин Естонії, який тривалий час займався поставками кокаїну, амфетаміну та екстаз до України взагалі наладив родинний бізнес разом 31-річним племінником, що мешкає на Київщині.

Наркотики він купував у себе на батьківщини, до України привозив на власному авто.

"Здебільшого наркотики розповсюджували серед молоді та у нічних розважальних закладах столиці", повідомили в міліції.

Безпосередньо у дядька та племінника, а також з їх схованки правоохоронці вилучили наркотичних та психотропних речовин на загальну суму понад 60 тисяч доларів. 

32-річний лідер іншої групи наркодилерів, що має подвійне громадянство Грузії та Панами, перевозив наркотики до України у власному шлунку.

Останнього разу, він придбав півкілограма кокаїну, вартістю понад 100 тисяч доларів. Зцим "товаром" його затримали.

На даний час вирішується питання щодо порушення кримінальних справ за статтею 307 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання щодо обрання відносно затриманих міри запобіжного заходу.

За подібний злочин передбачено покарання  у вигляді позбавленні волі строком від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають подальші оперативно-розшукові заходи по встановленню осіб, причетних до налагодження збуту психотропних та наркотичних речовин у столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ