Перші вихідні під знаком Євро: урбан-фест, розваги у фан-зоні та сальса



Фото dance-house.com.ua

У Києві стартувало Євро-2012, тож цікавих подій побільшає. Принаймні, з'явиться більше приводів зустрітися з друзями, щоб разом переглянути футбольний матч, або познайомитися з іноземними фанами.

Однак, чимало цікавих подій подарують і вихідні.

Так, у фан-зоні, офіційне відкриття якої відбулося 8 червня, пройде низка цікавих заходів.

Зокрема, 9 та 10 червня пройде фестиваль живих скульптур, о 12.00 розпочнеться шоу барабанщиків, о 12.40 виступи президентського оркестру, о 15.00 виступ групи "Галактика", о 15.54 – прогноз кнура "Віщуна", та багато інших подій.

Фото Дела

Крім того, 9 червня стартує урбан-фестиваль "I Love Kiеv", який триватиме 30 червня.

У галереї "Лавра" упродовж 20 днів працюватимуть кафе, художні виставки, маркетдизайнерських речей, воркшопи та майстер-класи. Кожні вихідні – концерти та fashion-покази. Кожного дня – фільми у кіноклубі, прокат велосипедів, настільний теніс та інші види діяльності. Головні футбольні матчі – на великому екрані під відкритим небом. На гостей чекатимуть традиційні концерти, покази мод, виставки.

Фото ilovekiev.org

Крім того, на I Love Kiev працюватиме вільний DIY простір, де зберуться люди, що представляють різні субкультурні активності. Плануються майстер-класи з графіти, збору велосипедів, скретчів, шевкотрафаретним принтів і веган-кухні.

На фестивалі виступлять відомі українські і російські гурти.

"Пінг-понг, бук-кроссінг, велопрокат, шахмати, чайна, зручні крісла-мішки, фудкорт с широким меню – усе це буде доступно всім відвідувачам I Love Kiev на території галереї "Лавра" з 9 по 30 червня", - обіцяють організатори.

Також щоденно працюватиме кіноклуб, де вдень показуватимуть класику світового кіно, а ввечері – авангардний короткий метр, колекції світових кінофестів та інші проекти.

9 червня у кіноклубі відбудеться прем'єра альманаху "New Film of Kiev", в який увійдуть роботи фіналістів однойменного конкурсу.

Разом з тим на іншій локації фесту – під аркою Дружби Народів – покажуть колекції молодих українських дизайнерів та пройдуть концерти прогресивних українських груп.

Потрапити на територію галереї "Лавра" можна за квитками або запрошеннями.

Вартість квитків: на відкриття 50 гривень, на всі дні фестивалю — 100 гривень. На заходи під Аркою Дружби народів вхід безкоштовний.

Детальнішу програму заходів можна дізнатися на сайті фестивалю.

У рамках проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 9 червня на Андріївському узвозі відбудеться перформанс "Постановка у просторі".

Фото sumno.com 

Група у складі одинадцяти німецьких та українських музикантів, танцюристів і акторів виступатиме під відкритим небом у Києві, Львові, Донецьку та Харкові, аби своєю музично-театральною інтервенцією разом з глядачами по-новому пізнати звичні урбаністичні місця. Початок о 12.00, Андріївський узвіз, 30A/34A.

Крім того, упродовж літа щосуботи та щонеділі на Андріївському узвозі відбуватимуться концертні програми за участю творчих колективів столиці.

Так, 9 червня Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень презентуватиме свою концертну програму - о 16.00 розпочнеться свято таланту та української культури. На нижньому майданчику, що на розі Боричевого Току та Андріївського узвозу, виступатимуть вокальний ансамбль "Березничанка" Центру обслуговування ветеранів та Народний хор народної пісні "Либідь" ВАТ "НВП Більшовик".

На верхньому майданчику біля галереї "Совіарт" киян та гостей міста вітатимуть вокальний ансамбль "Вербиченька" КЗ "Будинок культури "Жуляни", а також хор "Барви" Будинку культури Петро-Павлівської Борщагівки.

Також у неділю на нижньому майданчику узвозу лунатимуть українські народні пісні у виконанні Народного ансамблю української пісні "Журавка" Центру художньої та технічної творчості "Печерськ", вокального ансамблю "Джерело" Центру культури "Святошин", Народного вокального ансамблю "Червона калина" Будинку культури "Конча-Заспа" та вокального ансамблю "Червона калина" Палацу культури ЗАТ "Компанія "Росток".

9 червня о 14.00 у парку імені Шевченка пройде перший відкритий Всеукраїнський соціальний фестиваль "Salsa Open Air".

У програмі фесту більше 15 майстер-класів з клубної латини для всіх рівнів від викладачів сальси  з різних міст (Київ, Львів, Черкаси). Зокрема, з сальси касіно (кубинський стиль); сальса ЛА (Лос Анджелес); бачата з елементами танго; бразильський зук; кубинська румба та інші.

Фото pokupon.bigmir.net 

Усі майстер-класи безкоштовні.

За Києвом у селищі Пирогів у неділю пройде масштабний краєзнавчий фестиваль "Switch on Ukraine in one day".

Він триватиме з 10 червня до 2 липня на території Національного музею народної архітектури та побуту у с. Пирогово.

За словами організаторів, у кожного хто завітає, буде унікальна можливість поринути в культурне середовище українського народу, доторкнутися до витоків народних традицій, відчути себе справжнім українцем завдяки унікальній місцевості Музею. Фестиваль триватиме з 12 години дня.

Програма фестивалю "Switch on Ukraine in One Day"

10 червня о 14.00 відбудеться відкриття фесту, о 14.30 – прес-конференція, з 15.00 проходитиме святковий концерт, а з 18.00 – українські вечорниці.

Окрім головних подій Євро-2012 на вболівальників та гостей міста чекають різноманітні соціокультурні події.

Так, з 8 до 23 червня у Національній Філармонії України відбудеться IX Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця. Конкурсанти змагатимуться у двох вікових категоріях – середня (14-19 років) та старша (16-33 роки).

До Києва приїхали конкурсанти з 14 країн світу, серед яких: Азербайджан, Білорусія, Грузія, Італія, Канада, Китай, Латвія, Литва, Південна Корея, Росія, США, Україна, Франція та Японія.

У Ботсаду імені Гришка триває перший міжнародний фестиваль сучасної скульптури.

 Фото з Facebook

А в "Європейському містечку" під аркою Дружби народів усі охочі зможуть побачити цікаві проекти, дізнатися про досвід міжнародної співпраці в одинадцяти різни сферах життя.

У Гостинному дворі 9 червня на 12.00 заплановано прибирання, на 20.00 – кінопоказ "Ромео і Джульєтта" (класична версія) та дискусія після показу.

А 10 червня о 13.00 GodoPata влаштує уроки гри на барабанах для дітей, о 14.00 у Гостинному Дворі відбудеться відкриття виставки "Права людини поза грою", о 19.00 – концерт гурту QARPA.

9 травня о 15.00 у Центрі культури та історії Древньої Русі "Парк Київська Русь" відбудеться Міжнародний турнір з історичного фехтування "Витязь Київського Дитинця".

Цього разу мечі схрестять учасники альянсу клубів реконструкції "АКРА", перший склад (міста Київ – Харків – Суми – Хмельницький) та клубу історичної реконструкції "Путивль" (Київ).

Фото з сайту парку

10 червня до уваги гостей "Парку Київська Русь" розважальна програма за участю театру "Парку Київська Русь" та кінного театру.

Вартість вхідного квитка 9-10 червня при купівлі квитка до 13.00 на цілий день ціна вхідного квитка:  40 гривень, для пенсіонерів – 20 гривень, при купівлі квитка після 13.00 на цілий день ціна вхідного квитка 60 гривень, для пенсіонерів – 30 гривень. Для школярів вхід безкоштовний.

Парк знаходиться у с. Копачів Обухівського району Київської області (34 км від Києва). Дістатися до парку можна маршрутним автобусом від станції метро "Видубичі" (зупинка знаходиться біля супермаркету "Фуршет"). Маршрутка відправляється о 10.00, 12.00, 14.00, 16.00. Вартість квитка: 20 гривень.

Якщо ви хочете поділися іншими цікавими подіями у Києві - пишіть нам на адресу ukrpravda.kyiv@gmail.com, і ми обов’язково про них розкажемо. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ