У Києві створили оперштаб до Євро і ввели веломіліцію. ФОТО



МВС презентувало роботу Оперативного штабу з питань Євро-2012, який працюватиме у столиці з метою забезпечення правопорядку в державі на час чемпіонату.

За словами начальника Управління масових заходів та з питань Євро-2012 Департаменту громадської безпеки МВС Олега Матвєйцова, інформація, що стосується Євро-2012, з регіонів надходить цілодобово.

"У міліцейських звітах відображається інформація про стан правопорядку у приймаючих містах, надзвичайні події, що мали місце упродовж доби, а також заходи, проведення яких заплановане в рамках спортивного свята", йдеться в повідомленні.

 

У МВС відзначили, що завдяки сучасному обладнанню правоохоронці мають змогу спостерігати на встановлених у штабі моніторах стан правопорядку одночасно в усіх приймаючих містах.

 

"До "сфери інтересів" працівників органів внутрішніх справ потрапили офіційні фан-зони турніру, територія навколо спортивних споруд у Києві, Харкові, Донецьку та Львові, а також найбільш людні місця цих міст. У столиці, наприклад, таку інформацію відслідковують близько 100 камер", - наголосили правоохоронці.

Крім того, у Києві почали свою роботу групи мобільного реагування на велотранспорті компанії "Венбест" і патрульно-постової служби міліції.

На час проведення чемпіонату Європи по футболу велопатрулі будуть забезпечувати порядок у центрі Києві й фан-зоні, повідомляє Security-ua.com з посиланням на прес-службу "Венбест".

 

Спостерігати за порядком велопатрулі почали з 5 червня. Щодня нести службу будуть 4 групи мобільного реагування на велотранспорті, до складу яких входять 4 співробітники компанії "Венбест" і 4 міліціонери патрульно-постової служби.

У випадку затримання правопорушників велопатрулі будуть передавати затриманих автопатрулям, що знаходяться найближче до фан-зони.

Після чемпіонату велосипедні вбрання будуть виконувати свої функції в місцях, де неможливий проїзд автомобілів.

Фото з сайту МВС та security-ua.com

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ