Столичні чиновники душать малий бізнес, - прокурор


Київські й інші місцеві держслужбовці заробляють на підприємцях, створюючи фірми, які надають консультативні послуги бізнесу, і нав'язуючи ці послуги людям.

Про це в ході наради зі столичною владою й бізнесом у Київській адміністрації розповів прокурор Києва Анатолій Мельник, повідомляє прес-служба прокуратури. 

"Результати перевірок показали, що київські чиновники створюють штучні бюрократичні перепони для бізнесу. Головним чинником, що негативно впливає на стан ведення бізнесу, є безпідставні, формальні бюрократичні перевірки з боку контролюючих та правоохоронних органів", - сказав  Мельник.

Прокурор Києва зазначив, що органи влади та контролю не лише не вживають заходів на виконання вимог президента щодо спрощення роботи суб’єктів малого і середнього бізнесу, але й чиняться перепони у цьому.

У ході наради Мельник відзначив, що за законодавством усі документи дозвільного характеру повинні видаватись через дозвільний центр за принципом єдиного вікна.

"Разом з тим, наявні факти нав’язування службовими особами деяких державних органів послуг фірм-посередників, які надають консультативні послуги щодо оформлення дозвільних документів, що законодавством не передбачено", - сказав Мельник.

Прокурор зазначив, що одного разу скориставшись послугами фірм-посередників бізнес позбавляється можливості отримати свої дозволи в правовому полі. Підприємці фактично стають заручниками посадовців та позбавляються можливості одержати необхідні документи у законний спосіб та термін.

Станом на сьогодні в місті Києві налічується понад 400 тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу, що становить 99,9% від загальної кількості зареєстрованих суб’єктів. Цього року вказані підприємства забезпечили надходження до зведеного державного бюджету 9,7 мільярда гривень, тобто 40% від усіх надходжень по місту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ