У мерії пояснили, що "Вирлицю" затопило через траву


Київська адміністрація пояснює, що затоплення станції метро "Вирлиця" відбулося через те, що зливальні стоки були забиті скошеною травою.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на начальника Головного управляння КМДА з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного.

Він повідомив, що 6 червня в станції була покошена трава, яку не встигнули прибрати. Тому, коли почалася злива, стоки виявилися забиті травою.

"Станція вже відкрита. Ми вчора відкачали всю воду, яка потрапила. Ми розбиралися – було дві причини. По-перше, покосили траву вчора і її не прибрали, і коли була злива, уся трава потрапила в зливостокову каналізацію й забила її ", - повідомив Пшеничний.

Він також відзначив, що існує й інша причина того, що трапилося.

За його словами, це – допущена при проектуванні зливостокової каналізації помилка.

"У трубу діаметром 800 мм включили дві 500 мм. Коли йде злива, то вода із двох 500-міліметрових труб до попадає в 800-ку. Обсяг не збігається – 800-ка не приймає ту кількість води, яка попадає, і виходить, що вода йде через люки. На той час, коли будувалося, воно задовольняло всі потреби й справлялося з кількістю води", - додав Пшеничний.

Він відзначив, що рішення даного питання не може бути швидким.

"Це питання не одного дня. Потрібно перепроектувати й перекласти трубу більшого діаметра. Було ще торік доручення "Київавтодору" розробити програму реконструкції зливостокової каналізації. Ця програма готова, але вимагає величезного фінансування", - пояснив Пшеничний.

Так, за його словами, це – мільярдні інвестиції.

Пшеничний також відзначив необхідність будівництва колекторів, які дозволять уникати таких надзвичайних ситуацій.

Як відомо, 6 червня близько 19.50 на станції метро "Вирлиця" були тимчасово закриті входи й виходи. Це було пов'язане із затопленням станції.

Раніше голова КМДА Олександр Попов наказав регулярно косити траву у Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ