У Гостинному дворі читатимуть революційні тексти і вчитимуть німецької


7 червня  у Гостинному дворі відбудуться низка цікавих заходів, покликаних розвивати культуру у центрі столиці.

Як повідомляють активісти-противники перебудови Двору на бутики, о 18.00 на киян і гостей міста чекає "Цех революційних текстів" – літературні читання про те, як "робити революцію, для чого вона потрібна і як не дати покидькам скористатися вашою революцією".

Читають: Павло Солодько, Олег Коцарев, Павло Вольвач, Вано Крюгер, Павло Коробчук, Тарас Малкович, Павло Зуб’юк, Артем Захарченко, Вікторія Черняхівська.  

О 19.00 для усіх охочих влаштують курс німецької мови ("з нуля", початковий рівень. Читає Аманн Йоганн. З собою мати ручку, зошит). Заняття проходитимуть двічі на тиждень: у вівторок та четвер.

О 20.00 пройде шоу "Двірники у Гостинному дворі" – новий формат передачі, продовження традицій квартирників під відкритим небом у прямому ефірі з відеотрансляцією. Усі матимуть можливість послухати козацький рок від групи Kozak System, вірменсько-український джаз від проекту "Крунк", шоу театру вогню "Strobos", казочку на ніч від Сашка Лірника.

8 червня о 19.00 відбудеться "Барабанне коло" - художньо-медитативний концерт-перформанс, в якому можуть взяти участь усі охочі.

9 червня на 12.00 заплановано прибирання, на 20.00 – кінопоказ "Ромео і Джульєтта" (класична версія) та дискусія після показу.

10 червня о 13.00 GodoPata влаштує уроки гри на барабанах для дітей, о 14.00 у Гостинному Дворі відбудеться відкриття виставки "Права людини поза грою", о 19.00 – концерт гурту QARPA.

Організатори зазначають, що в програми і можливі зміни і доповнення.

Усі заходи проводяться за адресою: Контрактова площа, 4 (вхід зі сторони вул. Костянтинівської)

Як відомо, у Гостинному дворі небайдужі кияни створили "Гостинну Республіку" – місце, де кияни, діючи незалежно від влади, розвивають міську культуру, проводять освітні та громадські заходи. 

26 травня внутрішній простір Гостинного двору було звільнено киянами і проголошено Незалежність Гостинної Республіки.

З 26 травня у Гостинній республіці вже пройшли десятки культурних, мистецьких та освітніх заходів на підтримку Гостинного Двору. Культурний центр Гостинна Республіка відкрито для всіх киян. 

Активісти, які виступають проти перебудови Гостинного двору вимагаємо у Кабміну, Міністерства культури, Київської адміністрації та Київради – надати охоронний статус Гостинному Двору як об’єкту історичної та культурної спадщини, як пам’ятки містобудуванню; 

У Фонду держмайна вимагають розірвати договір оренди будівлі Гостинного Двору із орендарем ПАТ "Укрреставрація", а в Київради скасувати своє рішення від 26 квітня 2012 року про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою для реконструкції будівлі Гостинного Двору під торгівельно-офісний центр з автостоянкою.

"Вимагаємо негайно зупинити і заборонити будь-які будівельні чи підготовчі роботи в Гостинному Дворі. Закликаємо органи місцевої влади і державні органи підтримати ініціативу громади створити в Гостинному Дворі відкритий мистецький, просвітницький, музейний центр культурного дозвілля "Гостинна Республіка", - наголошують активісти.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ