Попов хоче, щоб його референдум поєднали з парламентськими виборами


Перший київський референдум доцільно провести паралельно з виборами до Верховної Ради.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"Якщо за логікою йти, то його потрібно проводити разом з якимись виборами. Ось ми очікуємо вибори до Верховної Ради. Я вважаю, що логічно було б не витрачати додаткові кошти, а провести разом з ними і референдум. Але тут ще питання закону і проходження певних етапів: розгляд на сесії міської ради, прийняття відповідного рішення та інше", - розповів він.

На думку Олександра Попова, якщо кияни підтримають ідею референдуму і буде зібрано відповідну кількість підписів, то встигнути пройти всі необхідні процедури до осені і провести міський референдум разом з парламентськими виборами цілком реально.

Нині, за даними КМДА, по місту встановлено понад 300 наметів, де волонтери проводять роз'яснювальну роботу серед киян та збір підписів.

Для проведення референдуму у столиці цю ініціативу повинні підтримати не менше 10 % мешканців міста, які мають право голосу, а це понад 216 тисячі киян.

"За два тижні понад 154 тисячі мешканців Києва уже висловились "за" проведення місцевого референдуму, й члени Громадянського форуму впевнені, що за наступні два тижні необхідну кількість підписів вдасться зібрати", йдеться в повідомленні.

Як відомо, у Попова повідомили, що ініційований ним референдум оплачують кияни з власної ініціативи. Мовляв, громадські групи киян та просто активні кияни своїм котом встановлюють намети, друкують рекламу для білбордів і роздають друковану продукцію про референдум з фотографіями Попова.

Водночас, кияни, які працюють в наметах кажуть зовсім протилежне: вони наймані працівники, наймали їх від Попова, а за свою роботу вони отримують зарплату. Крім того, агітатори – в основному пенсіонери і студенти – отримали вказівку на додаткових бланках записувати імена і контакти людей, які не будуть підтримувати Попова на наступних виборах мера Києва. 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ