У Києві закінчують монтаж фан-зони. ФОТО

05.06.2012  15:22

На Майдані триває облаштування фан-зони

У центрі Києва закінчують монтувати офіційну фан-зону до Євро-2012. Її відкриття відбудеться 7 червня.

Нині ж на Майдані Незалежності та Хрещатику кипить робота: монтують сцену, встановлюють намети, де продаватимуться харчі та сувеніри, облаштовують місця під великі екрани, які транслюватимуть матчі Євро.

У день презентації vip-сектору фан-зони на Майдані Незалежності не обійшлося без неприємних моментів.

Частина мітингувальників, які провели ранок під Верховною радою, де голосували мовний закон, спустилися на Майдан і намагалися прорватися у фан-зону. Однак їх від штовхали беркутівці, які охороняли фан-зону по периметру. Кількох людей затримали і посадили у автозак. Однак іншим таки вдалося вирватися. Вони прорвалися у фан-зону і прикріпили на конструкціях сцени українські прапори.

За словами куратор проекту "Фан-зона" Вілена Матвєєва, серед основних вимог УЄФА щодо фан-зон – безпека відвідувачів, забезпечення фанів якісними їжею та напоями.

Він додав, що безпеку уболівальників забезпечуватиме компанія "Спарта ХХІ" у тісній взаємодії із співробітниками МВС, МНС, СБУ, комунальних служб та Головного управління з охорони здоров’я міста Києва.

"На вході вболівальників перевірятимуть співробітники з металодетекторами. Прохід до фан-зони з небезпечними предметами та речовинами буде заборонений. Перелік таких предметів співпадає з відповідним переліком на стадіонах. Зокрема, будуть заборонені для заносу піротехнічні засоби, холодна зброя, палки та флагштоки, скляна тара тощо", - додав куратор фан-зони. 

Окрім цього, наголосив Матвеєв, територія фан-зони буде повністю контролюватись камерами системи відеоспостереження.

"Безпеку всередині забезпечуватимуть 500 співробітників охорони, а поза периметром чергуватимуть міліціонери", - розповів він.

За словами Матвеєва, у денний час перед матчем фан-зона працюватиме як великий розважальний комплекс, що включатиме розважальні заходи на сцені, конкурси, квести та вікторини.

"Також майже кожен офіційний спонсор Євро-2012 готує як нові оригінальні, так і старі знайомі розваги у своїх наметах. Це і рухливі ігри, і всілякі змагання, бодіарти, зачіски та смішні фото. Після закінчення матчів для уболівальників гратимуть професійні діджеї. Плануємо облаштувати невеликий футбольний майданчик, дитячі каруселі. В окремі дні будуть проводитись концерти українських та іноземних виконавців", - розповів він. 

Матвеєв запевнив, що фанам на Хрещатику буде комфортно, оскільки фан-зона буде облаштована достатньою кількістю туалетів та закладів харчування.

"Можна сміливо констатувати, що такої кількості санвузлів для гостей Хрещатику не було ще ніколи. Крім цього, слід додати, що санвузли будуть повноцінні, підключені до мереж центрального водопостачання та каналізації. Плануємо встановити понад 70 туалетів у Києві. За нашими розрахунками такої кількості буде цілком достатньо", - сказав він.

Куратор фан-зони додав, що у центрі столиці встановлять понад 60 торгових наметів із різноманітними снеками, хот-догами, бургерами.

"Наш проект дозволить людині весело і комфортно відпочивати на території стільки часу, скільки їй заманеться,  з 14-ої години дня і аж до самого закриття о першій ночі", - запевнив Матвеєв.

Він додав, що на облаштування двох фан-зон – у Києві і Харкові – витратять більше 2 мільйонів євро.

Як відомо, через облаштування фан-зони центр Києва на місяць закрили для руху транспорту. Крім того, на час роботи фан-зони – до 1 липня закрили станцію метро "Майдан Незалежності". У дні футбольних матчів також закриватимуть станцію "Хрещатик". 

Фото Дмитра Ларіна 

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ