Ураган зламав 200 дерев та розбив 9 машин. ФОТО

05.06.2012  10:10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
На Куренівці був справжній ураган. Фото надані читачами "Української правди. Київ"

У понеділок на Куренівці пронісся справжній ураган. Під вечір зірвався вітер, який трощив дерева та виривав вікна у будинках. П'ятеро людей постраждали від негоди.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили місцеві мешканці.

"Налетів вітер. За п’ять хвилин повалило всі дерева. Люди просто перелякались, повиривало вікна. Перед під’їздом лежать два дерева. Досі комунальники нічого не прибрали", - розповів місцевий мешканець Віктор.

Постраждала від негоди і Оболонь.

Про це повіві домив місцевий мешканець Одександр Румянцев.

"Негода тривала близько 10 хвилин, проте від сильного вітру встигли постраждати десятки дерев. Після негоди мешканці навколишніх будинків власноруч збирали залишки "бунту", адже деякі місця стали повністю перекриті для проходу, що створювало незручності", - розповів Румянцев. 

Разом з тим, як повідомили у прес-службі МНС, упродовж 4 червня та в ніч на 5 червня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, сильні пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 93 населених пунктів у п’яти областях.

Зокрема, у Чернігівській області без світла залишилися 57 населених пунктів, у Львівській – 17, у Київській – 14, у Черкаській – 3, в Івано-Франківській – 2.

За інформацією начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, наслідки негоди, яка сталася у Києві 4 червня, оперативно ліквідували до 22 години того ж дня.

"Одразу після закінчення негоди ми підняли всі аварійні бригади Головного управління та КП "Київська служба порятунку". Працювали зеленбудівці всіх районів міста, які розпилювали звалені дерева та звільняли від них проїжджі частини і тротуари. Крім того, працівники "Київавтодору" чистили зливостоки, які були засмічені внаслідок зливи", – поінформував Віталій Пшеничний.

Також, за його словами, фахівці комунального підприємства "Київпастранс" оперативно ліквідували пориви контактних мереж трамвайних та тролейбусних маршрутів, а працівники "Київенерго" працювали над поновленням електропостачання. Наразі ще триває відновлення мереж зовнішнього освітлення та прибирання дрібних гілок повалених дерев.

За даними прес-служби Головного управління надзвичайних ситуацій, унаслідок буревію, який пройшов 4 червня, травмовано 5 осіб, повалено 208 дерев, пошкоджено 9 автомобілів, пошкоджено дахи 3-х житлових будинків та однієї лікарні.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ