Андріївський відкриватимуть обрядовими танцями та співами


3 червня о 14.00 на розі вулиці Покровської та Андріївського узвозу розпочнеться святковий захід з нагоди відкриття Андріївського узвозу.

Як повідомляє прес-служба КМДА, у цей день відбудеться святкова театралізована програма у дусі старовинного та сучасного, цікавого і захоплюючого узвозу.

Так, від вулиці Покровської та до Андріївської церкви узвозом підніметься "струмочок" – улюблена народна гра, також відбудеться святковий народний обряд – "плетення коси" із яскравих стрічок у виконанні фольклорних колективів.

Окрім цього, кияни та гості міста зможуть побачити костюмовані імпровізації акторів за романом Михайла Булгакова "Майстер і Маргарита", музично-літературної композиції "Біла гвардія" та Михайла Старицького "За двома зайцями".

Також колорит свята створюватимуть виступи вокально-хорових народних художніх колективів "Троїцькі переспіви", обрядове дійство "Русалії" у виконанні Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня", концертна програма "Жива вода" київського академічного ансамблю української музики "Дніпро".

Також Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль "Калина" продемонструє "Весілля на Подолі" та багато іншого.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ