Попов каже, що Євро-2012 допомогло витягти Україну з кризи


Якби Україна не отримала такий проект як Євро-2012 – його потрібно було б вигадати, оскільки чемпіонат допоміг країні вийти з кризи.

Про це в ефірі програми "Шустер-live" заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-слудба КМДА.

"Треба не забувати, що ми готуємося до Євро в період кризи. І саме цей проект піднімає економіку нашої країни. Ми маємо позитивні тенденції. І навіть якби у нас не було б такого проекту – його потрібно було б вигадати, аби він нас витягнув з цієї кризи", – наголосив чиновник.

Так, за словами голови КМДА, лише за рахунок підготовки Києва до Євро, в Україні та в столиці зокрема, були створені тисячі нових робочих місць, а десятки підприємств отримали нове дихання.

Утім подальший розвиток столиці, на думку Попова, залежатиме від ефективного залучення приватних інвестицій, в тому числі іноземних.

"Ми сподіваємося на активізацію інвестиційної діяльності і підготували пакет інвестиційних пропозицій більш ніж на 15 мільярдів гривень. Це дуже хороший привід для подальшого діалогу з різними країнами та їхніми бізнес-колами. Євро – проект, який конче був потрібен Україні і ми повинні використати той шанс, який отримали", – сказав Попов.

Він підкреслив, що найголовнішим завданням українських міст має стати створення приємного враження, яке залишиться у гостей чемпіонату про Україну та Київ. Адже саме воно стане стимулом для розвитку туристичної галузі.

"Важливо, аби туристи їхали з нашої країни з гарними враженнями та бажанням повернутися", – додав Попов.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ