Як цікаво провести перші червневі вихідні: аерошоу, дискусії, фестивалі



Фото thewomenlife.com

Попереду – перші літні вихідні, і готують вони для киян і гостей столиці багато цікавого.

Так, 2 червня у столичному Ботсаду імені Гришка стартує перший Міжнародний фестиваль сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project.

Проект має на меті розвивати сучасну скульптуру та інтегрувати новітню українську культуру в міжнародний контекст.

Фестиваль пройде з 2 червня по 2 липня. Упродовж місяця в ботсаду будуть представлені близько 20 скульптур українських та міжнародних авторів, як уже визнаних, так і молодих.

Вхід – 20 гривень.

Фото з сайту фестивалю

У продовж "скульптурного" фесту гості свята зможуть дізнатися багато цікавого.

3 червня у рамках Kyiv Sculpture Project розпочнеться освітня програма, покликана надати відкритий доступ до професійних знань про скульптуру та сучасне мистецтво в цілому.

Освітня програма 2012 складається з двох основних напрямків: професійного та публічного.

Професійна програма представляє серію лекцій від провідних міжнародних експертів. Лекції присвячені історії розвитку скульптури в ХХ столітті, її основним напрямкам та ідеям, а також, творчості найбільш важливих авторів та собливостям ключових музейних колекцій скульптури.

Лекції професійної програми пройдуть 3 червня, з 14.00 до 19.00 .

Публічна програма включатиме чимало заходів. Зокрема, 3 червня о 13.00 – спеціальний тур для дітей від Хелен Фебі, куратора Yorkshire Sculpture Park та спів-куратора Kyiv Sculpture Project 2012 (територія фестивалю).

4 червня о 19.00 – Творчий вечір відомої російської арт-групи Pprofessors (лекторій Ботанічного саду)

10 червня о 13.00 – творче заняття для дітей "Моя скульптура в моєму місті"  зі скульптором Олексієм Золотарьовим (Європейське містечко/Арка Дружби народів)

14 червня о 18.00 – лекція "Створення креативного селища через безперервне урбаністичне оновлення".

2-3 червня на аеродромі "Бородянка", що на Київщині пройде фестиваль майстрів авіамодельного спорту "АЕРОШОК".

Фестиваль триватиме з 10.00 ранку до 18.00 вечора, повідомляють організатори.

Фото з сайту фестивалю 

Фестиваль має на меті популяризувати авіамоделізм. На гостей дійства чекає захоплююча шоупрограма з реальними польотами різних класів літаків і вертольотів, видовищні повітряні бої першої й другої світової війни, демонстраційні стрибки з парашутом.

Упродовж усього дня на аеродромі буде проводитися виставка всіх літальних апаратів, які будуть брати участь в шоу-програмі.

Кожний спортсмен під час польотів виконає певний комплекс фігур, усе, що буде відбуватися в небі, коментуватимуть ведучі.

Усього буде демонструватися 9 класів авіамодельного спорту:

1 клас - пілотаж (за певний проміжок часу спортсмен повинен виконати фігури вищого пілотажу); 2 клас - копії (копії літаків 20-го століття);

3 клас – копії реактивних літаків на радіокеруванні; 4 клас - копії планерів на радіокеруванні; 5 клас – вертольоти F3C;

6 клас – 3D пілотаж; 7 клас –  повітряний бій; 8 клас – метання планерів на радіокеруванні;

9 клас – польоти планерів з розмахом крил від 3,5 до 4 метрів.

 Фото www.ukraviaforum.com

Для дітей, що приїдуть на фестиваль, досвідчені викладачі проведуть захоплюючий майстер-клас по авіамоделізму.

У перший день фестивалю з 20.00 до 2.00 пройде концерт.

Аеродром "Бородянка" знаходиться на відстані 37 км від Києва. Доїхати на фест можна електричкою, або маршруткою від метро "Святошин" (організують спец маршу трути від метро та від залізничної станції Бородянки).

Вхід 50 гривень, дітям до 12 років та інвалідам - безкоштовно. Також можна приїхати зі своїм наметом (розміщують після реєстрації безкоштовно), або орендувати на місці за 200 гривень.


2 червня о 14.30 святкуватимуть "День озера Тельбін".

У рамках свята пройде толока з прибирання берегу та пляжу у вигляді змагання з винагородою призами найкращих учасників; відкриття спортивного та волейбольного майданчиків, проведення спортивного майстер-класу, проведення гри з пляжного волейболу трьох команд гравців любителів.

Фото show.7ya.ru

Також на дітлахів чекатиме розважальна програма "Пірати озера Тельбін", виступ місцевих творчих дитячих колективів "Дніпряночка" та "Берегинька", майстер-класи скульптури з піску; різноманітні конкурси з призами та частування рибацькою юшкою, повідомляє прес-служба КМДА.

2 червня об 11.30 у центрі Києва під Аркою Дружби Народів відбудеться святкове відкриття "Європейського Містечка".

Під девізом "Наш Континент. Наше Майбутнє" від 2 червня до 1 липня тут буде представлено проекти та досвід співпраці Україна-ЄС в одинадцяти ключових сферах через музичні концерти, покази фільмів, дебати та інші заходи, повідомляють організатори.

Низка заходів триватимуть щоденно з 10.30 до 22.00 та до 24.00 у вихідні дні.

Фото прес-служби Євромістечка

2 червня розпочнеться 1-й тематичний день "Європейського містечка" – "Україна в Європі":

12.15 – 13.45 Відносини між Україною та ЄС: публічні дебати за участю Послів ЄС.

14.00 – 15.00 Україна в Східному Партнерстві (СП): дебати за участю представників ЄС, Форуму Громадянського суспільства СП та експертів.

15.15 – 16.15 Реформа та Європа: дискусія із представниками ЄС щодо європейського об'єднання, економічних стандартів ЄС та енергетики.

Також 2 червня о 18.00 на Золотих воротах можна послухати український рок-гурт "Гапочка" та польський колектив, що грає альтернативний рок "The Poise Rite".

Як вам ідея послухати живу музику в улюбленому сквері і долучитися до культури двох країн?

3 червня о 14.00 відбудеться урочисте відкриття Андріївького узвозу після реконструкції. Крім того, на Андріївському влаштують постійно діючу виставку-ярмарок.

Столична влада обіцяє, що свято відкриття узвозу запам’ятається кожному. Наприклад, планується, що вулицею прогулюватимуться відомі кіноперсонажі: Проня Прокопівна і Свирид Голохвастов  чи герої творів Михайла Булгакова, або просто люди, вбрані в одяг кінця 19-початку 20 століття. Урочистості розпочнуться о 15 годині.

Фото itacademy.com.uа

Любителям виставок і картин варто завітати до Київського національний музей російського мистецтва. Керівництво закладу розпочинає серію виставкових проектів до Євро 2012.

Перший проект "Пори року" представить полотна Віктора Севастьянова (1923 – 1993) – талановитого живописця та не менш відомого футболіста клубу "Динамо" (Київ).

На виставці буде експоновано близько 30 живописних творів різних років з приватних колекцій. Експозиція триватиме до 15 червня.

Охочі вирватися з Києва можуть завітати до селища Копачів.

Так, 2 червня о 10 ранку у Центрі культури та історії Давньої Русі "Парк Київська Русь" розпочнеться свято мотоциклістів "Байкери в Київській Русі"

На гостей свята чекають: катання на конях, лучний тир, середньовічна кухня, фотолокація історичного костюма, байкерська вікторина, силові конкурси з глядачами.

Фото feodosia.ws

А також мотоконкурси (конкурси в номінаціях – "найгучніший вихлоп", "найкраща аерографія", "найкращий кастом").

О 15.30 розпочнеться виступ музичного рок-ансамблю "Руки’В Брюки".

О 17.00 виступатиме музичного гурту "Mr. Оч".

Також пройдуть конкурси на краще тату, Міс груди, мотоаукціон, запалювання байкерського вогнища, виступ кінного театру. По завершенні гості побачать феєрверк.

Вхід для дорослих – 80 гривень, для пенсіонерів – 40 гривень, для школярів – безкоштовно.

Парк знаходиться у с. Копачів Обухівського району Київської області (34 км від Києва). Дістатися до парку можна маршрутним автобусом від станції метро "Видубичі" (зупинка знаходиться біля супермаркету "Фуршет"). Маршрутка відправляється о 10.00, 12.00, 14.00, 16.00. Вартість квитка: 20 гривень.

2 та 3 червня у Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" на мистецький фестиваль "Кобзарська Трійця".

Фестиваль відбудеться із майстер-класами, виставками, презентаціями, концертами і, звісно ж, українськими танцями у супроводі капели "Троїста музика", повідомляють орагінізатори.

Вхід вільний. Захід пройде за адресою вул. Лаврська, 19.

Крім того, 2-3 червня у Національному музеї народної архітектури та побуту в селі Пирогів пройде фольклорний фестиваль "Орелі".

Заходи розпочнуться 2 червня із Святкової ходи у вишиванках учасників і гостей до Кремпового колеса і Співочого поля Музею, та 3 червня – з Традиційної літургії на Трійцю у Миколаївському храмі (Експозиція Поділля), повідомляють організатори.

Фото з сайту Музею Гончара

На гостей свята чекатимуть: виступи дитячих фольклорних колективів з усіх регіонів України, святкова хода у вишиванках, традиційний ярмарок народних майстрів, ярмарок дитячої літератури та зустрічі з письменниками, виставка ляльок та народного одягу.

Також пройдуть майстер-класи для дітей з соломоплетіння, гончарства, писанкарства, ліплення з глини, ляльки-мотанки, витинанки, народного розпису, випікання жайворонків, ткацтва, вишивання тощо.

3 червня о 13.00 в Києві відбудеться перший український парад Тиші.

Представники різних субкультур та спортивних рухів: графітчики, ролери, велосипедисти, скалолази та просто люди, яким небайдужа екологічна доля України, пройдуться вулицями міста з транспарантами, слухаючи одну музичну хвилю не скандуючи, та не промовляючи жодного слова. В руках кожного з учасників буде транспарант з власним розумінням поняття "екологічність".

"Мета параду – показати, що екологічні проблеми та те, якою ми залишимо нашу Планету нащадкам, стосуються кожного, незалежно від віку чи інтересів, а вирішити ці проблеми можна лише спільно, при цьому весело проводячи час і не заважаючи оточуючим", повідомляють організатори.

Старт параду о 13.00 під Аркою Дружби Народів. Учасники, зберігаючи тишу, пройдуться Хрещатиком до парку Т. Шевченка, де буде підписано унікальний меморандум про створення Української Молодіжної Кліматичної Коаліції.

3 червня на Європейській площі відбудеться щорічний міжнародний фестиваль "Сходи до Неба".

Як повідомляє сайт фестивалю, гала-концерт розпочнеться о 20.00.

У ній візьмуть участь всесвітньовідомі майстри: вокалісти Анатолій Кочерга, Ольга Микитенко; музиканти Дмитро Найдич, Василь Попадюк, композитор Ігор Стецюк, а також балерина Олена Філіп’єва, скульптор Олексій Володимиров та модельєр Ольга Симонова.

Крім того, дасть концерт Національний симфонічний оркестр України.

Для організації та проведення заходу з 18.00 3 червня до 5.00 4 червня на Європейській площі буде перекрито рух транспорту.

3 червня, о 14.00,  у козацькому селищі "Мамаєва Слобода" вперше відбудеться великий благодійний духовний етно-фест "Трійця у "Мамаєвій Слободі".

3-4 червня у Центрі культури та історії Давньої Русі "Парк Київська Русь" відбудеться відкриття спеціальної програми "Футбол – 2012 в гостях у Стародавнього Києва".

З 3 червня до 6 липня буде організовано зручний кемпінг та проходитиме щоденна культурно-розважальна програма з переглядом матчів чемпіонату на великому екрані.

Фото cukrovyk.blog.net.ua

До урочистого відкриття Євро-2012 у програмі Парку: Київський обласний спортивний фестиваль "Богатирські забави", театралізовані дійства "Билина про апостола Андрія Первозванного", "Ведмежі потіхи" тощо.

Гості Парку зможуть взяти участь у відкритих майстер-класах зі слов`янської дихальної гімнастики, із володіння середньовічною зброєю.

Якщо ви хочете поділися іншими цікавими подіями у Києві - пишіть нам на адресу ukrpravda.kyiv@gmail.com, і ми обов’язково про них розкажемо. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ