Кличко програв суд Черновецькому


Печерський райсуд столиці виніс рішення, яким задовольнив позов Леоніда Черновецького проти Віталія Кличка щодо захисту честі, гідності і ділової репутації.

Про це повідомили у прес-службі партії "Удар".

Таким чином, суд фактично визнав, що Черновецький за роки правління столицею не завдав місту жодних збитків.

"Ухваленням такого рішення, в залі суду створили паралельну реальність, яка абсолютно не відображає того безладу, який відбувався в столиці впродовж 2006-2010 років за мера Черновецького", - наголосив представник Віталія Кличка в суді Володимир Бондаренко.

За його словами, суд "закрив очі на те, що з комунальної власності було виведено десятки тисяч гектарів землі, десятки тисяч квадратних метрів нерухомості. За безцінь віддали у приватизацію пакети акцій комунальних монополістів. Суд закрив очі на десятки порушених кримінальних справ за фактом розграбування столиці".

"Суд навіть закрив очі на заяви офіційних осіб, в тому числі генерального прокурора та голови КМДА Попова щодо масштабних зловживань, які були у Києві. Фактично суд навіть не розглядав ті докази, які надавала сторона відповідача", - додав Бондаренко.

Сторона Кличка має намір найближчим часом подати апеляційну скаргу, а потім навіть звертатися до Європейського суду.

Як відомо, Кличко в одному з інтерв’ю у жовтні 2011 року заявив, що за часів перебування Черновецького на посаді мера було вкрадено понад 70 мільярдів гривень.

Після цього Черновецький подав до суду з вимогою спростувати цю інформацію, оскільки, на думку мера, Кличко образив його честь і гідність.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ