Влада показала, що зробить з Гостинним двором. ФОТО



Проект реконструкції Гостинного двору, що на Контрактовій площі, представили на засіданні Архітектурно-містобудівної ради.

Як виглядатиме Двір після реконструкції членам містобудівної секції продемонстрував депутат Київради Андрій Миргородський, повідомляє прес-служба КМДА.  

"За проектом триповерховий будинок буде максимально наближений до архітектури споруди початку 19 століття і залишиться в рамках існуючого фундаменту. Буде повністю збережена внутрішня галерея, і її зможуть відвідувати усі охочі. А над внутрішнім двором облаштують покрівлю та вмонтують в неї зовнішнє освітлення", йдеться в повідомленні.

 

Крім того, обіцяють здійснити благоустрій скверу, загальною площею 4,6 тисячі м2, який належить до території пам'ятки ландшафту.

 

Як відомо, столичні мешканці виступають проти будь-якої перебудови двору. Для цього вони навіть створили свою "Гостинну Республіку", і щодня упродовж 6 днів проводили різноманітні культурні заходи у Гостинному дворі. Однак уночі 1 червня 30 спортивних молодиків силою прогнали активістів з Двору.

 

Для довідки. Контрактова площа на початку 19 століття була головним адміністративним і торговим центром Києва. У 1809 році за проектом Л. Руска на площі замість старого торгового двору було зведено Гостинний двір. Пізніше будівля неодноразово перебудовувалася, а в 1980-1982 роках було надбудовано ще один поверх.

Фото з сайту КМДА

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ