На Андріївському знесуть ще два будинки



Будинок №9 обіцяють лише укріпити

Під знесення на Андріївському узвозі потраплять 2 будинки – ті, що під № 24 і № 26.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук, пише "Сегодня".

"Зараз вони затягнуті банером. Фарбувати їх не було сенсу. Одна будівля належить місту – ми її повернули через суд, а друга – в приватних руках. Обидві будівлі – аварійні. Я заходив всередину і бачив це все. Їх необхідно демонтувати і відновлювати разом, оскільки вони загрожують туристам", - розповів чиновник.

За його словами, ще три будівлі, в тому числі музей Кавалерідзе і найстаріший на узвозі, напівдерев'яний будинок № 34-в, збираються укріпити.

Видання відзначає, що історики не бачать нічого поганого тому, що деякі будинки доведеться знести.

"Ось, наприклад, будинок № 28. Його також знесли і перебудували, знайшовши в архівах документи, як він виглядав. Тут немає нічого страшного. Якщо взялися за узвіз, і він вже має якийсь вигляд, треба закінчити всі роботи і привести його в порядок до кінця", - заявив директор Музею однієї вулиці Дмитро Шльонський.

№24 і №26 знесуть. Фото Сегодня

Києвознавець Михайло Кальницький підтвердив, що декілька будівель на узвозі – в жалюгідному стані.

"Будинок № 26 покосився, там важкий випадок, № 24 в кращому стані, можливо, йому навіть реставрація допоможе. У мене немає відомостей, що ці будинки – пам'ятки, але, звичайно, погано доводити їх до такого стану, коли вже просто нікуди подітися. Їх 10 років тому можна було відремонтувати", - наголосив Кальницький.

За словами Шльонського, у будинку №21, де знаходиться музей Кавалерідзе, просіли все дерев'яні перекриття, і він потребує реконструкції. Це нам також підтвердили і в музеї. А в колись жилому  двоповерховому будинку №9 кілька років тому завалився дах.

У мерії кажуть, що обидва будинки дома тільки укріплять. Це буде друга черга реконструкції, що триватиме до 2015 року.  

Раніше голова КМДА Олександр Попов заявив про необхідність демонтажу з подальшим відновленням ще декількох будинків на Андріївському узвозі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ