Екологи проти рок-фестивалю на Жуковому острові


Екологічні організації закликають міліцію зупинити рок-фестиваль, який планується провести 1-3 червня у заказнику "Жуків острів".

У Національному екологічному центрі переконані, що черговий масовий захід на острові придуманий для того, щоб "зіпсувати природу заказника, а потім віддати його під  забудову".

Згідно з повідомленням рок-спільйонти, на гостей фестивалю чекають виступи 14-ти колективів на вечірній і нічний сценах, вогняне шоу, drumm-шоу, перегляд комедійних фільмів під зоряним небом, ігри та конкурси, страви на вогнищі тощо.

"З такою проблемою нам доводиться зіштовхуватись чи не щороку. Жуків острів – заказник, територія природно-заповідного фонду. У положенні про заказник чітко вказано, що  палити вогнища, заїжджати  транспортом і влаштовувати  масові заходи тут заборонено. Порушення такої заборони і псування території заказника карається згідно зі статтею 252 Кримінального кодексу.  Звісно, ми звернулись до МВС з проханням зупинити наміри організаторів сплюндрувати острів", – заявив заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.  

Він додав, що у минулі роки активісти природоохоронних організацій вже мали досвід боротьби з рок-фестивалями на Жуковому острові, байкерськими фестивалями.

"Щоразу ці заходи проводять в самий розпал сезону розмноження тварин, коли вони найбільш вразливі. Проте головна загроза, яку ми вбачаємо у таких заходах, – майбутня забудова острова. Сьогодні прокуратура виграє у Київради суди проти рішень, якими на Жуковому острові надані ділянки під забудову. І це відбувається тому, що тут є заказник. Але якщо територія буде засмічена, витоптана і вирубана, заказник можуть скасувати", - сказав Василюк.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ