Суд повернув місту 5 га землі біля Звіринецького цвинтаря


Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури та скасовано рішення Київради про передачу в оренду та подальший продаж ділянки площею 5,36 га на перетині вулиці Старонаводницької та бульвару Дружби народів в Печерському районі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, ділянку вартістю 61 мільйон гривень виділяли під будівництво та експлуатацію адміністративно-готельного комплексу. 

"Вказана земельна ділянка за своїм функціональним призначенням належить до зони зелених насаджень загального користування, відноситься до лісопаркових територій рекреаційного призначення і розташована на території скверу по вулиці Старонаводницькій та в межах санітарно-захисної зони Звіринецького кладовища", йдеться в повідомленні.

У прокуратурі відзначили, що розміщення будівель, споруд та комунікацій на землях природних національних парків, землях зелених зон міста забороняється.

За постановою суду незаконні рішення Київради скасовано, а угоди купівлі-продажу та акти на право власності на земельну ділянку визнано недійсними. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ