В Ірпеню відновили будівництво на братській могилі


У Парку Героїв в Ірпені, де рік тому розгорівся скандал через будівництво на останках солдатів, знову відновилися роботи.

Як пише Кievpress.net, нещодавно в парку знову з'явилися робітники, які спробували обнести землю з кістками загиблих предків будівельним парканом.

Як з'ясувалося, попри обіцянки влади зупинити наругу, офіційне рішення про скасування будівництва так і не було прийнято, а земля як і раніше перебуває в приватній власності.

Громадянка Тетяна Московіц, яка купила рік тому через маклера ділянку землі, запевняє, що будівництво в парку цілком законна: на руках у неї є всі документи, що підтверджують законність купленої землі, за яку сплачені чималі гроші, і рішення місцевої влади, яке юридично ніхто не скасовував, і навіть рішення суду, що підтверджує її право власності.

Однак, фактично розпочати будівництво вона не може через протести місцевих жителів, які налаштовані рішуче захищати могилу своїх предків.

Як розповіла сама жінка, для того, щоб купити ділянку й почати будівництво, її родина продала дві квартири й зараз живе на знімній.

Московіц також стверджує, що рішення про те, що вона як забудовник нібито добровільно відмовляється від земельної ділянки, вона не підписувала – підпис просто підробили.

Зневірившись у тому, що ірпінська влада поверне їй гроші за проблемну землю, минулого тижня вона вирішила відновити будівництво.

"Люди не прагнуть, щоб тут велося будівництво. Але по суті ніхто нічого не скасовував, і в мене є всі необхідні акти на землю", - сказала вона.

Побачивши, як обносять будівельним парканом їхній парк, місцеві жителі розігнали робітників, які однак встигнули вбити в землю стовпи по його периметру.

Утім, забудовник грозить підсилити охорону своєї території й таки почати будувати в парку житловий будинок.

Ірпінці ж кажуть, що мають намір захищати землю до останнього.

"Звичайно, просто по-людськи можна зрозуміти забудовників – їх наші депутати й мер обдурили, так само, як і нас, причому не посоромилися навіть підробити підпис Тетяни. І ми розуміємо, що їх питання повинне бути вирішено юридично, тільки тоді буде вирішено і наше про офіційний статус "Парку Героїв". Ми впевнені, можна обійтися без кровопролиття, але, якщо почнеться реальне будівництво на кістках наших дідів, готові піти на надзвичайні заходи", - розповів координатор руху захисту зелених зон Ірпеня Лаврентій Кухалейшвілі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ