У Києві пройде фестиваль сучасної скульптури. ФОТО. ВІДЕО



2 червня у столичному Ботсаду імені Гришка старуватиме перший Міжнародний фестиваль сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project.

Проект має на меті розвивати сучасну скульптуру та інтегрувати новітню українську культуру в міжнародний контекст.

Фестиваль пройде з 2 червня по 2 липня. Упродовж місяця в ботсаду будуть представлені близько 20 скульптур українських та міжнародних авторів, як уже визнаних, так і молодих.

 

Партнером Kyiv Sculpture Рroject став найбільший європейський парк скульптури Yorkshire  

Зокрема кияни та гості міста матимуть змогу побачити 6-тонну 8-метрову скульптуру Жауме Пленси "Будинок знань", що зображує сидячу людину, зроблену з металевих літер. Усі охочі зможуть зайти усередину "Будинку знань" і подивитися на світ крізь біле мереживо літер, повідомляє прес-служба Kyiv Sculpture Project.

 

Нині її вже майже змонтували у ботсаду. Ночами робота Пленси світиться зсередини, перетворюючись у світоч мистецтва в буквальному значенні цього слова.

У рамках фестивалю відбудеться серія лекцій та майстер-класів українських та запрошених міжнародних експертів у галузі скульптури та публічного мистецтва.  

Усі події програми проходитимуть безпосередньо на території фестивалю та на майданчиках інституцій-партнерів.

 

Відкриє освітню програму спеціальна лекція доктора Хелен Люсі Фебі - куратора найбільшого в Європі парку скульптури Yorkshire Sculpture Park та співкуратора фестивалю KSP.

Фото з сайту фестивалю

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ