Власники кафе знищили 25 соток парку


Прокуратура порушила кримінальну справу стосовно посадовців ТОВ "Аманда" та ФОП Алієва Л.Г. огли, які самовільно зайняли 0,25 га парку "Партизанська слава" та використовували його під кафе "Колиба".

Справу порушено за ч. 2 ст. 197-1 КК – самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво та ч. 1 ст. 364 КК – зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права.

"Парк "Партизанська слава" входить до складу природно-заповідного фонду, який охороняється як національне надбання і є складовою частиною світової системи природних об’єктів, що перебувають під особливою охороною. На території парку підприємці самовільно збудували кафе з літнім майданчиком та асфальтованою автостоянкою", повідомляє прес-служба прокуратури.

У відомстві додали, що розмір шкоди за самовільно зайняту земельну ділянку, знищення газону та зелених насаджень на території природно-заповідного фонду, становить майже 54 тисячі гривень.

Прокуратура також проводить перевірки законності зайняття земельних ділянок, знесення зелених насаджень в столичних парках "Нивки" та "Перемога".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ