Томенко: Референдум Попова – передвиборчий "лохотрон" за кошти киян


Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що загальноміський референдум у столиці, який активно рекламує київська влада, - це "класичний передвиборчий лохотрон на кошти киян".

Як відомо, в Києві масово розміщена реклама та матеріали в засобах масової інформації стосовно проведення так званого міського народного референдуму.

Водночас, за словами Томенка, "якщо виходити з ідеї, змісту і головного завдання такого поняття як місцевий референдум, то те, що організовують в Києві, – це антиреферендум".

"Зазвичай влада ніколи не виступає ініціатором референдуму, а тим більше не рекламує необхідність проведення такого референдуму за гроші платників податків. Це право місцевої громади", - наголосив політик.

Віце-спікер звернув увагу на ініціативу провести референдум із визначення думки киян стосовно необхідності закріплення доплат бюджетникам та пенсіонерам. Він нагадав, що ці доплати кожен рік виплачуються шляхом затвердження бюджету та реалізації програми "Турбота", яка діє в Києві вже більше 10 років.

"Ще одне питання – пропозиція затвердити проект генплану міста, якого ніхто не бачив і до участі в обговоренні якого фактично не запросили ні представників громади, ні фахівців, теж виглядає неадекватним", - наголосив Томенко.

"Так само і прагнення створити муніципальну міліцію не має жодного відношення до повноважень міста, і за сьогоднішніх умов є в принципі не реальним фінансово", - зауважив віце-спікер.

"У цілому ж аналіз цього проекту, який можна назвати "передвиборчий лохотрон за кошти киян", засвідчує, що завдання порадитися з киянами ніхто і не ставив. Йдеться про проект, який мусив би підвищити рейтинг Віктора Януковича, Олександра Попова та кандидатів від Партії регіонів на парламентських виборах", - підкреслив Томенко.

Водночас, він назвав сумним, що багато відомих людей певно не зрозуміли його суті, погодившись позувати на провладних біг-бордах та рекламувати це передвиборче народне диво.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ