Догхантера Ведулу визнали осудним


Олексій Ведулу, якого обвинувачують у жорстокому убивстві бездомних собак, визнали осудним, тож він буде відповідати за свої дії.

Такі результати психіатричної експертизи оголосили 25 травня під час чергового засідання Святошинського районного суду, пише Кievpress.net.

Зокрема, 25 травня опитали свідків, які першими побачили фотографії й відео знущань над тваринами в інтернеті й написали заяву в правоохоронні органі. Однак, у зв'язку з тим, що один зі свідків не прийшов на засідання, розгляд справи перенесли на 11 червня.

У цей раз судове засідання обійшлося без ексцесів. Не було традиційного вже пікету зоозахисників і на процес прийшло набагато менше журналістів.

Як відомо, 19-річного хлопця затримали восени минулого року після того, як він убив більше ста щенят і виклав фотографії своїх звірств в інтернет. Тоді збоченець розповів, що робив це з помсти, тому що сам колись став жертвою бездомних собак.

Зазвичай бездомних псів він убивав на трамвайних шляхах. Але останніх щенят хлопець замучив уже в себе вдома у ванній.

22 лютого Святошинський районний суд провів своє друге засідання, на якому ухвалив  рішення відправити підсудного на психіатричну експертизу. Вона повинна була тривати місяць, однак затяглася на три.

Як відомо,  зоозахисники вимагають для маніяка максимально можливого покарання – аж до 5 років тюремного ув'язнення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ