За три роки в Києві не стерилізували жодного пса, - нардеп


З 2006 по 2009 роки столичні влади виділили на стерилізацію собак 20 мільйона гривень, але простерилізувати їх забули.

Про це повідомив народний депутат фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" Кирило Куликов під час наради з питань проблем, пов'язаних з безпритульними тваринами в Києві.

За його словами, тимчасова слідча комісія вже з'ясувала, куди пішли кошти, що виділяли на стерилізацію, і передала матеріали в Генпрокуратуру.

Куликов повідомив, що у справі фігурують прізвище екс-заступника мера Києва Ірени Кільчицької і Центр ідентифікації тварин, які "безпосередньо брали участь у розкраданні коштів".

У свою чергу, волонтери заявили, що вже багато років вони самостійно платять за стерилізацію й лікування бездомних тварин у Києві й навіть не чули про те, що раніше на ці потреби виділялися якісь кошти.

При цьому депутат підкреслив, що політика відносно бездомних собак в Україні залишається варварською.

"Зустрічаючись із іноземними колегами, я одержую тільки 2 питання: "Як здоров'я Юлі (Тимошенко)?" і "Чому у вас убивають собак?", - підсумував Куликов.

Як відомо, раніше столична влада заявила, що початку року у Києві безкоштовно простерилізовано 2 тисячі 781 безпритульну тварину. Крім того, з метою забезпечення епізоотичного благополуччя вакциновано 162 безпритульні тварини.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ