Попов відкриє музей у скандальній будівлі на Театральній



Фото Української правдаи. Київ

27 травня о 15.00 за участю голови КМДА Олександра Попова відбудеться урочисте відкриття Музею історії Києва у скандальновідомому приміщенні на вул. Богдана Хмельницького, 7.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Так, на першому поверсі Музею буде представлено барельєф Архангела Михаїла (XVIII ст.) – одного з покровителів міста Києва. У простінках між вікнами – копії мозаїк архітектурних споруд Києва ХІІ століття.

На другому поверсі Музею, у лівій залі, під час огляду гостями приміщень відбуватиметься театралізоване дійство за мотивами епохи Княжої доби.

Також у залі другого поверху, будуть представлені картини сучасних художників, які київські митці подарували художники Музею історії міста Києва.

Крім того, на третьому поверсі Музею, будуть представлені костюми Княжої доби та гратиме ансамбль лютністів.

Як відомо, раніше голова КМДА Олександр Попов раз у раз заявляв, що будівництво незаконне і що його зупинять. 

Так, припинити зведення торгово-офісного центру, згідно з обіцянками голови КМДА, мали на початку лютого, згодом демонтаж мали провести з 17 по 20 лютого, ще пізніше, згідно з останньою заявою Попова, будівництву мали покласти край у середині червня.

Подейкували, що за будівництвом на Театральній стоїть Вагіф Алієв, якому належить офісний центр "Парус" та певна частина ТЦ "Арена-Сіті". Як відомо, разом з Алієвим співвласником "Мандарин Плаза" та "Парус" є Дмитро Фірташ.

Опозиція заявляла, що прикриваючись Музеєм, Попов просто вирішив узаконити скандальне будівництво.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ