У мерії запевняють, що купатися у Києві безпечно



Українська правда. Київ

Керівництво КМДА запевняє, що купатися на столичних пляжах безпечно, незважаючи на те, що вони ще не мають санпаспортів.

Про це на засіданні Київради 24 травня заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

"По всіх зонах відпочинку – кияни можуть бут абсолютно спокійні – нема ніяких проблем щодо купання і забезпечення питною водою. У нас на сьогодні в місті є 11 міських пляжів і 14 зон відпочинку біля води, які використовують кияни для відпочинку. Ми по всіх цих зонах і пляжах зробили низку заходів. На сьогоднішній день підписано 5 паспортів. На всі 11 пляжів паспорти передані в санстанцію. По 6 пляжах виправляють маленькі порушення", - сказав чиновник.  

Він запевнив, що "буде не менше 9 підписаних".

"Знаю точно, що один не буде підписаний у Пущі-Водиці у зв’язку з необхідністю протягнення водопроводу більше кілометра (так постановила санстанція). Сьогодні таких грошей нема, тож паспорт вони не підпишуть", - сказав Мазурчак.

Він наголосив, що усі необхідні заходи на пляжах провели.

"Вода контролюється санстанцією, нема ніяких сьогодні проблем з якістю води і з тою, яка в водоймі і з питною, яка подається. На сьогодні на пляжах ми маємо 203 контейнери для виведення сміття, 672 урни, 136 лавочок, 215 тапчанів, 22 питних фонтани. Незабаром підключимо ще 17 фонтанів. Є 86 водних велосипедів 10 дитмайданчиків, 21 спортмайданчик", - сказав Мазурчак.

Він додав, що нині влада закупила 27 мобільних туалетів, які незабаром встановлять на пляжі.

"Роботи, які потрібно, практично всі завершені. Ми маємо три рятувально-водолазні загони, 6 рятувальних станцій і 11 рятувальних постів. Цього року вже 9 чоловік врятовано від загибелі.

Рятувальні станції укомплектовані рятувальними човнами", - переконував Мазурчак.

Є 50 водойм, де забороняється купання через погані бактеріологічні показники води. Незабаром цей список обіцяють опублікувати на сайті мерії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ