Київрада відмовилась забирати землю у "лісового" забудовника


Київська міськрада не захотіла розривати договір оренди земельної ділянки з компанією, котра вирубувала дерева у 89 кварталі Святошинського лісництва.

Про це заявив голова фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, повідомляє прес-служба фракції.

За його словами, міськрада не прийняла рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 0,2 га у 89 кварталі Святошинського лісництва, укладеного між Київрадою та ТОВ "МАГ-К".

Також проектом передбачалось скасування рішення Київради, яким ще у 2007 році ця земельна ділянка була виключена із категорії земель лісового фонду та передана в оренду ТОВ "МАГ-К" для будівництва кафе із зоною відпочинку.

"На жаль, деякі депутати не захотіли виправляти помилку 5-річної давнини і відмовились повернути киянам земельну ділянку у лісі. Для мене це рішення незрозуміле, адже питання про розірвання договору оренди земельної ділянки у лісництві обговорювалось під час круглого столу, в якому брали участь депутати, представники міської адміністрації та громадськість. І тоді ніхто не висловився проти того, що необхідно припинити вирубку лісу", - підкреслив Москаль.

Депутат висловив переконання, що Господарський суд столиці, який розглядає справу про визнання недійсним та скасування цього рішення Київради, стане на захист інтересів киян.

Політик нагадав, що у березні 2012 року у 89 кварталі Святошинського лісництва КП "Святошинське лісопаркове господарство" відбувались вирубки дерев цінних лісових порід.

З цього приводу активісти зверталися до Прокуратури, Державної екологічної інспекції та Головного управління МВС у Києві.

Столична прокуратура заявила позов до Господарського суду Києва про визнання недійсним та скасування рішення Київради, яким у 2007 році ця ділянка була передана приватній структурі, та визнання недійним договору оренди вказаної земельної ділянки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ