Тепло до кінця року не подорожчає, - влада


Столична влад не збирається підвищувати тарифи на тепло, принаймні до кінця поточного року.

Про це на сесії Київради заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.  

"Тариф у нас не змінюється, і цього року ми його змінювати не збираємося. Тарифи у нас стабільні, ми їх оголосили і не змінювати не плануємо. Просто є тариф на гігакалорію і на квадратні метри", - сказав Мазурчак.

Водночас він додав, що нині влада отримує багато скарг від мешканців, що у платіжках нібито "дуже зріс тариф".

"У нас майже 30 % будинків обладнані лічильниками. Коли є лічильник, то нарахування йде за фактично взяту теплову енергію з розрахунку 237,7 гривні за одну гігакалорію. По факту і тільки за опалювальний сезон. Тим, у кого немає лічильників нараховується упродовж року, рівномірно, за один квадратний метр по 3,1 гривні (зі знижкою до 20 числа)", - сказав чиновник.

Він пояснив, що скаржитися почали ті мешканці, у кого лічильник з'явився нещодавно.

"Кількість лічильників зростає, і відповідно зростає кількість скарг. З лічильником кияни економлять від 10 до 30% коштів, тому кількість лічильників будемо збільшувати. Але усі, хто перешли на лічильник, почали скаржитися, бо в них вийшов "сплеск" у ціні", - сказав Мазурчак.

Він додав, що проблема полягає в тому, що люди отримуючи платіжку, наприклад, у березні, насправді платіть за те тепло, яке отримали у січні.

"Ще одна проблема, коли платимо за тепло, полягає в тому, що людина отримуючи платіжку у квітні за березень, фактично платить за спожите у лютому тепло. Це пов’язано з механізмом зняття показників", - сказав він.

Мазучак додав, що незабаром ця проблема вирішиться, і скарг вже не буде.

"Ми зараз розробляємо нову процедуру – з квітня вже не буде таких нарахувань. Але тарифи ніякі ми не піднімали і не плануємо", - підсумував він.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ