Киянам спростили порядок перепланування квартир



Фото averba.com.ua

Київрада спростила Порядок перепланування житлових і нежитлових приміщень у будинках.

За прийняття такого рішення проголосував 101 депутат.

За словами доповідача з питання депутата Сергія Кримчака, рішення прийнято з метою полегшити життя людям, які хочуть дещо змінити в квартирі.

"За цим проектом рішення, переплануванням є комплекс робіт пов'язаний з розбиранням та перенесенням некапітальних перегородок, влаштуванням нових елементів та деталей, прорізів без втручання в зовнішні стіни, міжповерхові перекриття та інші несучі конструкції будинку", - сказав Кримчак.

За словами депутат, дозвіл на проведення перепланування надаватимуть упродовж 10 робочих днів, після того, як мешканець подать заяву до районного дозвільного центру. До цієї заяви потрібно буде додати лише 2 документи: на право власності та перепланування сертифікованою чи ліцензованою організацією.

"Ця організація разом з власником квартири і нестиме повну юридичну відповідальність за достовірність відомостей і наслідки перепланування", - сказав Кримчак.

Він додав, що згідно з цим рішенням, не допускається порушення міцності або руйнування несучих конструкцій, втручання у цілісність міжповерхових покриттів, не допускається порушення або демонтаж несучих опор, стін і балконів, не допускається порушення або демонтаж проходів, облаштування санвузла над жилими приміщеннями і кухнею нижче розташованих квартир, не допускається зменшення загальної житлової площі, внаслідок чого громадяни потребували б поліпшення житлових умов. Крім того, не допускається поділ та об’єднання квартир у житловому будинку, не дозволяється змінювати санвузли та кухні на житлові кімнати і навпаки, не дозволяється порушувати цілісність будинкових систем тепло-, електро-, газо- та водопостачання.

"Передбачений механізм (через дозвільний центр, без контакту мешканця і чиновників) дозволить попередити будь-які зловживання сторін на всіх етапах дозвільної процедури. Ми вважаємо, що насідком цього рішення буде зменшення обсягу самовільних перепланувань і відповідно підвищиться експлуатаційна безпека будинків", - підсумував депутат.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ