На Київщині госпіталізували 33 жертви дитсадка


В інфекційне відділення райлікарні міста Українка продовжують надходити пацієнти, що отруїлися в дитячому садку "Рушничок" Обухова.

На цей раз ті, хто контактував із хворими дітьми (напередодні вихідних у дитсадку заразилися 16 малят), повідомляє "Комсомольська правда".

У вівторок у лікарняних палатах перебували вже 33 людини. Зокрема, 23 дитини ( від чотирьох до шести років) і 10 дорослих (в основному батьки й персонал дитсадка).

Причиною хвороби, яка вклала в лікарню три десятки людей, стала бактерія сальмонела, яка викликала гострий шлунковий розлад.

Нині працівники санстанції шукають джерело зараження.

"Це може бути або їжа, яку вживали діти, або людина, хворий сальмонельозом. Лабораторні дослідження ще тривають. Госпіталізовані перебувають у задовільному стані, але виписувати їх поки рано", - сказала головний санлікар Обухівського району Віра Москаленко.

Дитячий садок нині закритий. За словами санітарів, відкриється він нескоро. Завідувачку оштрафували на 204 гривні, двох медсестер – на 102 гривні, оскільки деякі порушення вже виявлені. 

Разом з тим головний токсиколог Мінздоров'я Борис Шейман назвав основні продукти, які із приходом спеки можуть нашкодити здоров'ю малят.

До списку потрапили рання городина, фрукти і ягоди ( найбільше схильні накопичувати хімічні речовини огірки й кавуни), копченості й консерви (містять мікроорганізми, які можуть викликати ботулізм), домашні молочні продукти (у них може потрапити стафілокок), шашлики і яйця, білковий крем (у спеку в них активно розмножується сальмонела).

Як повідомлялося, 20 травня до інфекційного відділення Обухівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт було госпіталізовано 21 людину (з них 16 дітей).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ