Міська влада хоче забрати у киян острови на Дніпрі



Фото andreev.org

У майбутньому північні й південні київські острови зроблять заповідникам і закриють туди доступ для простих людей.

Про це розповів головний архітектор столиці Сергій Целовальник, пишуть "Коментарі".

"Що стосується островів, то ми приступили до розробки концепції їх розвитку. Північні й південні будуть природними заповідниками, куди закриють доступ публіці, туди зможуть потрапити тільки люди, які будуть контролювати доцільне використання збереження цих земель", - розповів чиновник.

За його словами, у тій зоні, що ближче до центру, - будуть національні парки, з обмеженим перебуванням людини. Там можуть бути кінні прогулянки, туристичні маршрути і так далі.

Наступна смуга буде територією, де люди будуть розважатися. Там поставлять легкі сезонні споруди – навіси, тенти, бунгало, які зможуть забезпечувати перебування людей на відпочинку.

За словами Целовальника, такі острови як Труханів, Венеціанський, Долобецький, найбільше підходять для території активного відпочинку. Там вже склалися спортивні зони. Вони будуть далі розвиватися в цьому напрямку.

"Ніякого будівництва – житлового чи громадського, крім необхідного для забезпечення рекреації, там не буде. А що стосується того, що там набудували. Я думаю, що з часом ми знесемо ті халупи, які побудували без узгодження з громадськістю", - сказав архітектор.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ