Маршрутники перевищують швидкість і їздять напідпитку, - ДАІ


Водії київських маршруток перевищують швидкість, порушують правила зупинки під час посадки та висадки пасажирів і навіть керувати транспортними засобами у нетверезому стані.

Як повідомляє прес-служба ДАІ, у столиці лише за тиждень перевірки на водіїв маршруток складено більше 800 протоколів.

Так, п’ять водіїв керували транспортом напідпитку, майже сімдесят водіїв перевищували встановлену швидкість руху та проїжджали на заборонний сигнал світлофора.

Окрім того задокументовано 121 факт порушення правил зупинки під час посадки-висадки пасажирів.

"Кожне таке порушення могло стати причиною серйозної аварії. На жаль, вони трапляється. Так, 20 травня на проспекті Голосіївському, біля будинку № 94, водій автобуса "Богдан" скоїв наїзд на дівчинку-пішохода 1997 року народження. Травмовану неповнолітню з травмами було доставлено до лікарні "Охматдит"", йдеться в повідомленні.

За попередніми даними дитина переходила проїжджу частину дороги по регульованому пішохідному переходу, на "зелений" сигнал світлофора. 

Крім того під час відпрацювання даішники виявили водія, який перебував у розшуку за підроблення документів.

Столична ДАІ звертається до усіх учасників дорожнього руху з проханням телефонувати на "гарячу лінію" 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Також можна надсилати СМС-повідомлення на номер (063) 9550900.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ