Кличко вимагає призначити вибори мера Києва


Фракція "Удар" у Київраді звертається до Верховної Ради з вимогою припинити протиправну бездіяльність та призначити вибори київського міського голови.

Про це заявив лідер партії Віталій Кличко під час сесії Київради. 

За словами політика, чотири роки тому кияни обирали на позачергових виборах міського голову та депутатів Київради.

"Відповідно до ч. 2 ст. 141 Конституції України в редакції на час проведення позачергових виборів, мера Києва обирали терміном на 4 роки", – сказав депутат.

За словами політика,Черновецький вступив на посаду 3 червня 2008 року, відтак саме з цього дня у 2012 році, згідно з законом, міський голова Леонід Черновецький є нелегітимним та не має законних підстав виконувати свої повноваження.

"За звичною практикою, чергові вибори призначаються за 60 днів до дня закінчення повноважень міського голови. Але Верховна Рада сьогодні свідомо не приймає такого рішення, чим демонструє зневагу до киян та руйнує місцеве самоврядування у столиці", - переконаний Кличко.

"Наша фракція вважає неприпустимою практику підміни Закону політичною доцільністю. Вибори київського голови мали пройти не пізніше останньої неділі травня 2012 року. Тому фракція "Удар" звертається до Верховної Ради з вимогою призначити вибори мера Києва", - підсумував депутат.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ