Попов каже, що активно малює доріжки для велосипедів



Велодоріжка, відкрита столичною владою у минулому році. Проїзд просто через рекламний щит. Фото blog.i.ua

Голова Київської міської адміністрації Олександр Попов заявляє, що Київ активно розвиває інфраструктуру для велосипедистів.

Про це він сказав під час засідання  Громадської ради з реалізації Стратегії розвитку Києва, повідомляє прес-служба мерії.

"Я хочу окрему увагу приділити цій ініціативі, адже вона надійшла  від молоді, від студентів, і ми цю ініціативу із задоволенням підтримали, а головне – реалізуємо", – заявив чиновник.

Так, перша черга велопарковок біля музеїв, громадських місць, муніципальних установ і парків з'явиться до кінця червня, відзначили в КМДА.

Крім того, в Києві продовжують будівництво велодоріжок.

"На даний момент будується велосипедна доріжка на проспекті Бажана, а до кінця року буде спроектовано 5 міських маршрутів протяжністю 38 км", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, це будуть маршрути "Троєщина" – 10 км уздовж просп. Маяковського, вул. Перова та просп. Визволителів до станції метро "Дарниця"; "Бровари" – 7 км уздовж Броварського проспекту від станції метро "Дніпро" до виїзду на Биківню; "Труханівський" – 6 км через парковий пішохідний міст вулицею Труханівською до Московського мосту; маршрут "Вишгород" – 6 км уздовж вулиці Богатирської; "Борщагівка" – 9 км від Повітрофлотського шляхопроводу уздовж вул. Борщагівської до Кільцевої дороги.

"Пілотним для розвитку велосипедної інфраструктури став Дарницький район Києва", - підсумували в КМДА.

Крім того, планується адаптувати міський громадський транспорт до потреб велосипедистів, провести інтеграцію мереж громадського і велосипедного транспорту, створити спеціальні місця для велосипедів у міській електричці і фунікулері, передбачити умови для пасажирів з велосипедами у метро та наземному транспорті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ