Гостинний двір стане чотирьохповерховим бутиком?


Гостинний двір на Контрактовій площі не значно зміниться візуально: внутрішній двір зменшать, на будівлі надбудують мансарду, заглиблять Двір на один поверх, знищать тераси першого поверху і розмістять там бутики.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець після засідання Містобудівної ради Києва, на якому обговорювався проект реконструкції Гостинного двору.

"Якщо власники справді перетворять цей будинок в торговий центр, то вони прогорять як бізнесмени. Згадайте вулицю Сагайдачного кількарічної давності: вона суцільно складалась з бутиків, але з роками під тиском громадських потреб вона змінила цільове призначення. Тепер це вулиця ресторанів і банків. Впевнений, що кияни за певний час змусять змінити призначення і Гостинного двору з торгового центру в місце розваг і відпочинку", - сказав Бригинець.

Депутат пояснив своє бачення тим, що Гостинний двір знаходиться всередині окремого туристичного простору, до якого тягнуться дві історичні вулиці: Сагайдачного та Андріївський узвіз. А тому туристи, які гулятимуть під пекучим сонцем цими позбавленими зелених насаджень вулицями, шукатимуть на Контрактовій площі не бутики, а відпочок.

"Контрактова площа, на якій є чимало зелених насаджень має бути організована як місце відпочинку значно краще, а Гостинний двір повинен стати громадським центром, де будуть сувенірні крамниці, галереї, ресторанчики тощо", - переконаний Бригинець. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ