УЄФА розвісила ребуси на столичних вулицях. ФОТО



На столичних вулицях з'явилися дивні таблички з логотипом Євро-2012 та зображеннями тролейбуса, автобуса, літака та пішохода.

Усі таблички виконані на фіолетовому тлі і містять, окрім зрозумілих картинок, справжні загадки.

Користувачі Facebook, які сфотографували таблички, не можуть зрозуміти. Зокрема, що означають позначення " 20' ", або "P+R 1-31 M".

Ці знаки взялася встановлювати УЄФА у містах-господарях Євро, щоб допомогти гостям турніру самостійно орієнтуватися між об’єктами Євро-2012.

Фото з Facebook Дмитра Потіхи 

За словами керівника оргкомітету "Євро-2012 Україна" Маркіяна Лубківського, загалом виготовлено 6,5 тисячі знаків орієнтованою вартістю 250 тисяч євро.

2,5 тисячі з цих знаків встановлять у Києві. Таблички на білому тлі виготовлені для транспорту, на фіолетовому – для пішоходів.

На сайті приймаючого міста Львова є пояснення, що ж означають такі картинки. 

Фото з сайту uefaeuro2012.lviv.ua
Фото з сайту uefaeuro2012.lviv.ua 

Разом з тим, як пояснив "Українській правді. Київ" директор Турніру Маркіян Лубківський, незабаром вони видадуть реліз, щоб пояснити ці позначення, якщо в люди їх не розуміють.

"Взагалі там немає нічого складного. Для європейців тут немає нічого дивного. Для них це логічно, можливо, для наших людей незрозуміло, але там нема нічого складного. Наприклад, P+R означає перехоплюючий паркінг для авто. Такі паркінги будуть неподалік від "Олімпійського". А цифри "1-31" та "32-38" відповідно - номер цього паркінгу", - сказав Лубківський.

Він також додав, що завжди знайдуться люди, яким щось не подобатиметься.

"Знаєте, я б теж зараз хотів нічого не робити, а просто сидіти в Facebook і когось критикувати", - сказав Лубківський.

Для порівняння: вказівники у Кельні. 

 
Польські вказівники у Кракові. 
Фото Олексія Федька 

Та у Варшаві, яка також приймає Євро-2012.

Фото Аліни Бугрим-Федько

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ