Справу про вбивство фотокора розглядатимуть у червні


Дарницький районний суд Києва 12 червня розпочне слухання по суті кримінальної справи про вбивство фотокореспондента Віталія Розвадовского.

Про це повідомив захисник одного з обвинувачуваних, повідомляють Ukranews.com.

Відповідне рішення було прийнято на попередньому засіданні 22 травня.

Початок засідання призначений на 14.30.

Суддя Ольга Просалова, що проводила попереднє слухання справи, вирішила, що по суті справу буде слухати колегія з 3 суддів на чолі з нею.

На засіданні суд відхилив клопотання захисту обвинувачуваних про направлення справи на дослідування у зв'язку з неконкретністю пред'явлених обвинувачень.

Як відомо, Розвадовського убили 28 листопада минулого року в Києві. Наступного дня міліція затримала знайомого журналіста Ярослава Полушкіна, який пізніше визнав свою провину.

Загалом у справі фігурують четверо обвинувачених: головний обвинувачуваний, посередник-співучасник і два виконавці-співучасники.

Досудовим слідством встановлено, що головний фігурант вирішив пограбувати фотокореспондента за допомогою посередника, а також підшукав двох неповнолітніх хлопців, які повинні були допомогти йому в здійсненні його плану.

Головний обвинувачуваний заманив Розвадовського на 11-й поверх будинку під приводом продажу йому мобільних телефонів за заниженою ціною. Там на фотографа напали двоє хлопців, однак той вчинив опір і почав тікати по сходах униз. Після цього Полушкін, який затіяв грабіж, погнався за Розвадовським і наніс йому близько 20 ударів ножем, від яких журналіст згодом помер у лікарні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ