На дніпровських схилах можуть набудувати хоч 30 поверхів?


Висотність президентського вертолітного майданчика на Парковій алеї не може контролювати ні київська влада, ні Інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю Києва.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової контрольної комісії Київради щодо вивчення ситуації, яка склалася навколо забудови Дніпровських схилів, повідомляє прес-служба голови комісії Олександра Бригинця.

"Містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки, на якій буде вертолітний майданчик, не обмежують висотність будівлі. Тобто, якщо забудовнику потрібно буде побудувати споруди в 30 поверхів, йому ніхто заважати не буде", - зазначив Бригинець.

Депутат повідомив, що Головне управління містобудування та архітектури у наданні обмежень зазначає: "граничну висоту будівлі – визначити технологічною необхідністю обумовленою завданням на розміщення інженерно-транспортного комплексу". А Інспекція Держархбудконтролю, видаючи дозвіл на будівництво, вже нічого обмежити не може.

"Коли депутати Київради голосують за виділення земельної ділянки під будівництво, їм показують гарну картинку, але в процесі будівництва вона може не відповідати дійсності. У результаті київська влада готує рішення, в яких залишає шпарини для забудовника, а Держархбудконтроль тільки спостерігає, як забудовник використовує ці шпарини", - наголосив Бригинець. 

Як відомо, жоден з 14 об’єктів, які планують побудувати на Парковій дорозі, не має поверхових обмежень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ