У Києві таки пройде гей-парад. У наступному році


Секс-меншини заявляють, що і надалі відстоюватимуть свої права в Україні і що гей-парад в Києві все одно відбудеться.

Про це повідомив голова оргкомітету з проведення маршу Тарас Карасійчук, пише "Комерсант".

"Ми і далі будемо відстоювати право на зібрання для представників ЛГБТ-спільноти і в 2013 році проведемо повноцінну акцію", - пообіцяв він.

Депутат Європарламенту Мерайя Корнеліссон, що спеціально приїхала на форум, була обурена зривом параду і пообіцяла розповісти про утиск в Україні прав ЛГБТ-спільноти верховному комісару ООН з прав людини.

"Якщо українська міліція показує свою некомпетентність під час такого заходу, то як вона буде охороняти порядок під час Євро-2012? Виникає питання – може, варто скасувати проведення чемпіонату в Україну, якщо не буде гарантовано безпеку?" - заявила Корнеліссон.

У свою чергу координатор одної з британських ЛГБТ-організацій Бьєрн Розенталь також заявив, що скасування маршу свідчить про те, що "Україна ще дуже далека від Європи".

У столичній міліції категорично не згодні з такою оцінкою своєї роботи.

"Працівники міліції можуть забезпечити порядок під час будь-якої акції за участю будь-якої кількості людей. Наприклад, 1 і 9 травня на вулиці Києва вийшли десятки тисяч людей, і все пройшло спокійно. Тому смішно говорити, що ми не змогли б забезпечити порядок під час акції, в якій планували взяти участь близько 200 осіб", - заявив голова прес-центру Київської міліції Ігор Міхалко.

Коментуючи факт побиття Святослава Шеремета, Міхалко зазначив, що це сталося після його спілкування з журналістами, а значить, не може вважатися частиною масової акції.

Як відомо, ЛГБД-спільноти відмовилися проводити парад в Києві, бо боялися фізичної розправи.

Коли організатори прибули на місце вони побачили близько півтори тисячі козаків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ