У Кличка вимагають покарання для бритоголових, які захопили Лук'янівський ринок


Депутатська фракція "Удар" у Київраді вимагає від правоохоронних органів столиці притягти до відповідальності осіб, які побили людей на Лук’янівському ринку.

Про це заявила заступник голови фракції Наталія Новак.

За її словами, відповідні вимоги представники фракції направили начальнику ГУ МВС у Києві Олексію Крикуну та прокурору столиці Анатолію Мельнику.

"На відео 5 каналу та "1+1" можна добре роздивитися обличчя людей, які давали накази бити попереднє керівництво ринку і журналістів. Видно й молодиків, які ці накази виконували. Під їхню гарячу руку потрапили й журналісти зазначених телеканалів. Очевидно, що в столиці професія журналіста стає все більш небезпечною", - сказала Новак.

Фракція також звернулась до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, голови громадської ради при МВС, аби департамент внутрішніх розслідувань та громадська рада встановили, чому співробітники міліції проявили бездіяльність під час конфлікту на ринку. 

"Чому коли невідомі люди заходять на ринок з вогнегасниками, битами, ножами – це в нас вже називається внутрішнім господарським конфліктом? Господарські конфлікти вирішують за допомогою виконавчої служби. Але ж у цьому випадку ми бачимо пряму загрозу життю та здоров’ю людей!", – зазначила Новак.

За її словами, ситуація довкола Лук’янівського ринку свідчить про те, що столична міліція дедалі більше працює вибірково, захищаючи не простих киян, а інтереси бізнесу. 

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ