Аеропорт "Жуляни" носитиме ім'я Сікорського або Корольова?


22 травня комісія Київради з питань культури та туризму розгляне питання про присвоєння аеропорту "Жуляни" імені конструктора перших штучних супутників Землі і космічних кораблів Сергія Корольова або авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Про це повідомила прес-служба голови комісії Олександра Бригинця.

Депутат розповів, що на адресу комісії надійшло звернення нардепа Володимира Бондаренка з пропозицією розглянути питання щодо присвоєння аеропорту "Жуляни" імені Корольова.

"Ідея народного депутата Бондаренка надати ім’я аеропорту дуже правильна. Але всесвітньовідомим киянином пов'язаним безпосередньо з авіацією є саме Сікорський. Іменем Корольова можна було б назвати аеропорт на його малій Батьківщині – в Житомирі", - зазначив Бригинець.

На переконання голови комісії обидві пропозиції після засідання комісії з питань культури та туризму будуть направлені в комісію з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА. 

Як відомо, Сергій Корольов (народився 30 грудня 1906 в Житомирі) — відомий радянський вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор. Ігор Сікорський (народився 25 травня 1889 року в Києві) — відомий інженер (авіаконструктор), автор першого літака-велетня "Ілля Муромець", літака-амфібії "Літаючий човен" і першого гелікоптера.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ