Міліція взялась за таксистів. Викликати машину – проблема


Влада почала реальну боротьбу з нелегальними таксистами – у столиці викликати таксі стало дуже складно. Причина в тому, що Управління по боротьбі з економічною злочинністю відключило найпотужніший сервер обміну, куди приходило 90% замовлень з усього міста.

Нелегали перейшли на резервний сервер, але працює він погано, пише "Сегодня".

У міліції кажуть, що проводять розслідування кримінальної справ, подробиці якої тримають в таємниці. Перше відключення, під час якого вилучили сервер і 25 комп'ютерів, називають лише початком "війни" з нелегалами.

Сервер, який нині відрізали, працював упродовж трьох років. Сюди скидали замовлення всі нелегальні і дрібні таксофірми, які самі не в змозі впоратися із замовленнями. Взяти клієнта з нього міг будь-який таксист. Власне це і допомогло наплодити в Києві десятки підпільних фірм, які працюють без дозволу та ліцензії.

"Я вважаю, правильно, що закрили сервер. Щоб стати легальним таксистом, я витратив 6 тисяч гривень – на страховку, таксометр і інше. Тепер якщо на мене клієнт поскаржиться, мене оштрафують, і навіть з роботи можуть вигнати, тому я дорожу місцем. А ті – зробили прошивку мобільного та "бомблять" по місту. Сервер на цьому жирує – нелегали платять йому $1,5 тисячі при реєстрації та по 10 гривень за машину, 90% таксистів користувалися цим", - обурився легальний таксист Микола.

Зі свого боку нелегали вважають, що влада активізувала боротьбу з ними через наближення Євро-2012.

На їх думку, мета відключення сервера – монополізація ринку. Як відомо, усі крапки над "і" мав розставити законопроект про регулювання роботи таксі, але він поки відкладається, оскільки великі гравці на ринку вносять свої пропозиції/

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ