День народження Києва, або Як цікаво провести вихідні?



Фото spox.ru

26 та 27 травня столиця України святкуватиме своє 1530-річчя. У зв’язку з цим у місті заплановані десятки різноманітних заходів.

Свято прийдеться до смаку будь-якому гостю: любителю покійного відпочинку, охочому поспівати чи потанцювати, екстремалу та спортсмену.

Цікавинками цьогорічного дійства стане відкриття екстрім-парку, спортивно-художній проект "Спорт і мистецтво – гармонія майбутнього", Фестиваль національних громад Києва "Етнічний віночок" та відкриття арт-галереї під відкритим небом.

Так, у Печерському ландшафтному парку можна буде насолодитися виставкою квітів.

З 26 до 29 травня у Гідропраку (пляж "Венеція") проходитиме Фестиваль із пляжного футболу.

Любите футбол? Гайда в Гідропарк! Фото hnb.com.ua

Безпосередньо святкування Дня міста розпочнеться 26 ТРАВНЯ Всеукраїнським парадом велосипедистів з районів міста (10 колон). Збір учасників о 8.00. Парад пройде за маршрутом: Європейська площа – Майдан Незалежності – Бессарабська площа – вул. Велика Васильківська – Троїцька площа.

О 10.00 у парк Дружби народів розпочнеться Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

Фото kiev.olx.com.ua

У цей же час на акваторії Дніпра (причал № 6 Київського річкового вокзалу) стартуватиме відкрита регата.

З 11.00 до 16.00 на Хрещатику (на відрізку від вул. Б.Хмельницького до вул. Прорізної) облаштується ІІ Ярмарок соціальних активностей для дітей, молоді та сімей "Я люблю Київ"

У центрі столиці з 12.00 до 14.00 проходитимуть Міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе. Змагання пройдуть за маршрутом: Європейська площа – Майдан Незалежності – Бессарабська площа – вул. Велика Васильківська – пл. Л.Толстого та у зворотному напрямку.

Об 11.30 у парку "Відрадний" стартуватиме концертна програма "Музичні барви рідного Києва". Також гостей свята навчать вишивати, робити пап’є-маше, вироби з соломи та бісеру, а для любителів інтелектуальних змагань проходитимуть ігри з шашок та шахів. Богатирі та спортсмени за бажанням випробовуватимуть свої сили у перетягуванні канату та інших естафетах і конкурсах.

О 12.30 аналогічні гуляння розпочнуться у парку ім. М. Островського. Там також відбудеться багато культурно-розважально-спортивних заходів. Під час концерту з глядачами відбуватиметься інтерактивне спілкування у вигляді конкурсів і вікторин. Паралельно дітлахи змагатимуться на кращий малюнок на асфальті.

Для тих, хто прийде сім'ями, влаштують родинне свято "Тато, мама, я – спортивно-туристична сім'я".

О 13.30 у парку Дружби народів стартуватиме спортивно-художній проект "Спорт і мистецтво - гармонія майбутнього" та відкриття Екстрім-парку. У програмі передбачено багато цікавого.

О 14.00 на вул. Набережно-Хрещатицькій, причали №№ 1, 2 відкриють Арт-галерею під відкритим небом.

У цей же час у Національному експоцентру "Експоцентр України" розпочнеться Фестиваль національних громад Києва "Етнічний віночок".

З 15.00 до 20.00 на Співочому полі Печерського Ландшафтного парку триватиме ІІІ Міжнародний благодійний фестиваль дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик".

У Києві відкриють екстрим-парк. Фото stanpoltan.info

26 травня у столиці відбудеться міжнародний Київський фестиваль вогню – всесвітньовідомий фестиваль артистів циркового та вогняного мистецтва.

О 20.00 на Михайлівській площі старуватиме Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

Поряд на Софійській площі у цей же час розпочнеться Гала – концерт зірок класичної музики в рамках мистецького проекту "Київ славний, величавий – 1530!" та проекційне 3D–шоу "Нове обличчя древньої столиці".

Ті, хто хочуть покинути галасливе місто, можуть поїхати у с. Пирогів. 26 травня у Національному музеї народної архітектури та побуту з 11.00 до 17.00 проходитиме Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв.

26 травня о 20.00 на Софійській площі відбудеться гранд-концерт киян-визнаних зірок світової класичної музики, який завершиться грандіозним 3D-шоу "Нове обличчя древньої столиці" в рамках мистецького проекту "Київ славний, величавий – 1530!".

Також 26 травня у Києві відбудеться Міжнародна виставка незвичних міських велосипедів "Саморобні байки України-2012", а в "Парку Київська Русь", що на Київщині, 26-27 травня у відбудеться святкування 1530-річчя Києва, що включатиме видовищні театралізовані постановки, чемпіонат з історичного фехтування та інші спортивні та культурні заходи.

А активні і небайдужі кияни 26 травня, о 14 годині на сходинках Гостинного двору має влаштують Пікнік на узбіччі – дійство на захист Гостинного двору як території для громади Києва.

Фото з сайту Парку Київська Русь

27 ТРАВНЯ святкування буде насичене спортивними подіями.

Розпочнеться усе з традиційного пробігу під каштанами. Початок заходу о 8 ранку на вулиці Хрещатик.   

День розпочнеться з пробігу. Фото klichko-obl.kiev.ua

На естраді біля Арки Дружби народів о 8 ранку стартуватиме Відкритий міський турнір з кікбоксінгу.

З 9.00 до 14.00 на Оболоні проходитиме Чемпіонат міста з роликового спорту. Маршрут: від вул. Героїв Сталінграду, 7 (старт) до вул. Героїв Сталінграду, 19 та у зворотному напрямку. 

На Оболоні кататимуться на роликах. Фото rfdorogi.ru

З 10.00 до 14.00 також проходитимуть Міжнародні змагання з велосипедного спорту на шосе. Старт/фініш вул. Кіровоградська – просп. Червонозоряний – вул. Андрія Головко – вул. Солом’янська – вул. Протасів Яр – вул. Миколи Грінченка.

У Парку Дружи народів о 10.00 розпочнеться Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту.

Об 11.00 на Співочому полі пройде Міський конкурс серед старшокласників "Київський вальс", а о 15.00 тут же розпочнеться Фольклорно-мистецьке свято на схилах Дніпра. 

Фото Володимира Філіпова з іnteresniy-kiev.livejournal.com

О 20.00 на Оболонській набережній розпочнеться Молодіжна концертна програма в рамках мистецького проекту "Київ славний, величавий – 1530!" та шоу феєрверків із лазерними спец ефектами.

Крім того, 25 та 26 травня у столиці відбудеться міжнародний Київський фестиваль вогню – всесвітньовідомий фестиваль артистів циркового та вогняного мистецтва.

Варто відзначити, що через усі ці святкування на багатьох вулицях столиці ОБМЕЖАТЬ РУХ ТРАНСПОРТУ.   

Так, 26 травня на час проведення Всеукраїнського параду велосипедистів з 08.00 і до закінчення заходів передбачено тимчасове призупинення руху усіх видів транспорту за наступним маршрутом: Михайлівська площа – вул. Володимирська – вул. Л. Толстого – вул. Червоноармійська – вул. П. Скоропадського – вул. Басейна – вул. Еспланадна – вул. Саксаганського – вул. Паньківська – вул. Жилянська, 31.

Під час Міжнародних змагань з велосипедного спорту на шосе з 12.00 і до закінчення заходу (орієнтовно до 14.00 год.) перекриють рух за маршрутом: вул. Червоноармійська, 19 – вул. П. Скоропадського – вул. Басейна – вул. Еспланадна – вул. Саксаганського – вул. Червоноармійська, 19.

Також під час гала-концерту зірок класичної музики і проекційного 3-D-шоу ""Нове обличчя древньої столиці" з 19.30 не можливо буде проїхати на Софійській площі.

Комунальному підприємству "Київпастранс" доручено організувати рух автобусів маршруту №24 до Європейської площі (з 9 до 23 години).

27 травня під час проведення пробігу "Під каштанами" буде тимчасово призупинено рух усіх видів транспорту з 08.00 до 14.00 за маршрутом: Михайлівська площа – вул. Володимирська – вул. Л. Толстого – пл. Льва Толстого, розворот для руху у зворотному напрямку.

Планується тимчасове призупинення руху усіх видів транспорту під час проведення Міжнародних змагань з велосипедного спорту на шосе з 10.00 і до закінчення заходів за маршрутом: вул. Кіровоградська – просп. Червонозоряний – вул. А. Головка – вул. Солом’янська – вул. Протасів Яр – вул. М. Грінченка.

Також призупинення руху авто заплановане під час проведення чемпіонату міста з роликового спорту з 09.00 і до закінчення заходу за маршрутом: просп. Героїв Сталінграду, 7 – просп. Героїв Сталінграда 19 і у зворотному напрямку.

Під час проведення на Оболонській набережній концерту з 19.00 до 23.00 у разі необхідності буде також тимчасово призупинено рух усіх видів транспорту на вул. Прирічній та посилено контроль за дотриманням водіями Правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки на цій вулиці.

Комунальній службі перевезень на період проведення заходів на вул. Хрещатик і вул. Прирічній доручено внести відповідні зміни в роботу автобусних маршрутів загального користування в режимі маршрутного таксі.

Також 26 та 27 травня КП "Київпастранс" та Комунальна служба перевезень передбачать збільшення кількості рухомого складу тролейбусів, автобусів, а КП "Київський метрополітен" – кількості пар поїздів, відповідно до пасажиропотоку під час проведення заходів на Майдані Незалежності, на Співочому полі, на Михайлівській площі, у Національному музеї народної архітектури та побуту (с. Пирогів), у парку Дружби народів та на вул. Хрещатик.

Рух автобусів маршруту №24 з 9 до 23 години буде організовано до Європейської площі.

Як відомо, раніше заступник голови Київської адміністрації Леонід Новохатько прогнозував, що народне гуляння на День Києва цього року обійдеться в 9-10 мільйонів гривень. За словами голови КМДА Олександра Попова, це будуть спонсорські кошти. 

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ