Гей-парад не відбувся з вини міліції?


Міжнародна правозахисна організація Amnesty International звинувачує міліцію в небажанні охороняти учасників гей-параду, який мав відбутися 20 травня в Києві.

Про це йдеться в повідомленні організації.

"Це було очевидно із самого початку, що  міліція Києва не хоче, щоб гей-прайд відбувся. Їх небажання взяти на себе зобов'язання щодо забезпечення адекватних заходів для захисту демонстрантів призвело до того, що організатори залишилися з відчуттям страху за свою безпеку", - сказав координатор кампаній Amnesty International по Україні Макс Такер.

В організації додали, що міліція порадила організаторам гей-прайду відмовитися від маршу за 30 хвилин до його початку. 

"Вони стверджували, що 500 ультраправих футбольних хуліганів були на шляху до місця проведення маршу з метою зриву заходу. Високопоставлений чиновник київської міліції раніше сказав організаторам гей-прайду, що він не був готовий піддавати ризику своїх працівників заради спільноти лесбійок, геїв", йдеться в повідомленні.

"Київська міська влада і міліція повинна працювати ретельніше, аби забезпечити, щоб наступного року учасники гей-прайду були впевнені в тому, що будуть захищені", - сказав Такер.

Як відомо, у неділю невідомі побили організаторів гей-параду. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ