У центрі Києва розгромили виставку, присвячену гей-сім'ям


19 травня двоє невідомих розгромили виставку "Своя кімната", присвячену повсякденності українських ЛГБТ (лесбіянки, геї, бісексуали, трансгендери) і квір-родин.

Як повідомляють організатори виставки, напад стався близько 14.00 за день до офіційного закриття виставки, котра проходила безконфліктно з дня відкриття 3 травня.

"Двоє молодих чоловіків увійшли в галерею разом з іншими відвідувачами, почекали, поки ті підуть, а потім раптово почали шкрябати роботи заточеними виделками і зривати їх зі стін. Охоронець, що чергував у галереї, спробував затримати нападників, проте їм вдалося втекти", йдеться в повідомленні.

Невідомі розгромили виставку за день до закриття  

За фактом нападу ведеться міліцейське розслідування. Встановлена біля входу в галерею камера відеоспостереження зафіксувала нападників.

"Це не перший випадок нападу на Центр візуальної культури на ґрунті відкритої гомофобії. 20 листопада 2010 року невідомі у масках атакували учасниць та учасників заходу, присвяченого Дню пам'яті трансгендерних людей, які стали жертвами насильства", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 20 травня у Києві мав пройти гей-парад, однак він так і не відбувся. Невідомі побили оргназіторів прайду, а учасники події так і не вийшли на вулиці, боячись фізичної розправи. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ