Подільський міст можуть прокласти просто над головами мешканців?



Міст підібрався до дач. Фото Сегодня

Подільсько-Воскресенський міст може пройти і над дачами Русанівських садів, якщо мешканці не погодяться з'їхати.

Про це пише "Сегодня" з посилання на будівельників.

Днями на мосту оживилися роботи, які не велися близько 6 років — з тих пір, як на шляху моста опинилися 265 дачних будинків.

На сьогоднішній день із багатьма власниками ділянок удалося домовитися. Однак не всі дачники хочуть жертвувати своїм добробутом заради переходу.

Залишаються і ті, кому досі не звели обіцяне житло у Биківні.

"Я користуюся дачею, оскільки тільки недавно мені почали будувати будинок у Биківні. Поки вони там не побудують, я за договором, звідси не піду. У мене тут будинок 50 кв. м. Такий же буде там, але з газом, водою. Плюс 10 соток навколо, чого тут немає. Поки отут саджаю городину, дерева є — свої фрукти будуть", - розповіла господарка двоповерхового будиночка.

Загалом же Русанівські сади нагадують циганський табір: у відселених будинках, які ще не встигли демонтувати, поселилися цигани.  

Однак нині, як відзначає видання, в сади заїхала техніка й розвернулися роботи.

"Уже змонтували бурову установку, вона повинна пробурити отвори під палі, які будуть тримати міст. Під три палі вже готовимо місце", — розповів будівельник Олексій.

Одна паля буде стояти у воді частково, ще дві — повністю. Будівельники буквально наступають на дві відносно багаті дачі, які стоять на місці моста на іншому березі. Господарі їх дач категорично відмовляються переїжджати, бо компенсація, яку їм готові заплатити втричі менша від тої, що вони хочуть.

У Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва нам розповіли, що із двома дачниками судяться.

"Поки суд не прийме рішення — їх чіпати не будуть. Але на нашій стороні новий закон, у якому написано, що в державних цілях для будівництва мостів і доріг землі можна вилучати. Тим більше вони не приватизовані. Думаємо, що сума компенсації після рішення суду не буде занадто збільшена. Звичайно, ні про які мільйони і мови бути не може. Виходячи з досвіду, може, на 5% збільшиться", - сказали у підприємстві.

Говорять, що якщо доведеться, то міст проведуть над будинками, адже будівництво не може чекати вічно.

До того ж у мерії заявляють, що почали будівництво моста на лівому березі.

"Так, ми одержали завдання уряду, який шукає зараз можливості, щоб допомогти нам добудувати міст. На закінчення робіт потрібно близько 2,5 мільярда гривень. Приблизно, машини зможуть поїхати по мосту в 1 або 2 кварталі 2013 року", — розповів заступник голови КМДА з архітектури й землі Михайло Кучук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ